Ne znamo za vas, ali nama su omiljene poslastice one koje brzo napravimo, a izgledaju kao da smo se trudili celog dana. Obično za takve poslastice koristimo keks kao osnovu, jer nema pečenja kora i dugog čekanja. Filovi mogu biti različiti, zavisi od toga šta volite, da li sa pudingom ili slatkom pavlakom.
Pred vama je jedan lagan i brz recept za kremastu tortu. Uživajte.
Sastojci:
Baza
- 80 g (7 kom.) čokoladnih kolačića
- 30 ml mleka + 1 kašičica šećera ako želite slađe
Fil za tortu
- 600 g slatke pavlake
- 240 g kondenzovanog mleka
- 20 g vanilin šećera
- 12 grama želatina
- 60 ml mleka
Preliv
- 20-25 grama kakaoa
Priprema:
Razmutite šećer u mleku, sipajte u tanjir pa umačite keks i ređajte na tacnu. Stavite obruč. Za fil umutite pavlaku, dodajte vanilin šećer i kondenzovano mleko pa još malo mutite dok se sve ne sjedini, a smesa ne udvostruči. Želatin zagrejte sa mlekom u mikrotalasnoj ili na šporetu. Dodajte zatim kašiku - dve prethodne smese u želatin i mešajte dok ne postane kompaktno. Potom želatin sipajte u smesu koju ste prethodno napravili i mutite mikserom. Sipajte fil preko keksa pa ostavite da se hladi 2-3 sata u frižideru. Kada se torta stegla pospite je kakaom i skinite obruč.
Pogledajte u galeriji postupak pripreme:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.