Najlepše torte su one koje se brzo prave, a pri tom nisu mnogo slatke, pa ujedno mogu i da nas osveže. Jedna od njih je upravo ova torta, koju ćete napraviti brzo i lako, a vaši ukućani će uživati svim čulima. Voće stavite po iboru, ono koje volite - recept je prilagodljiv. Prijatno!

Sastojci:

  • 400 - 500 g keksa
  • 2 pudinga od slatke pavlake
  • 200 g šećera
  • 100 g margarina
  • 300 g voća po izboru
  • 100 g čokolade
  • 1/2 l mleka
  • 200 g šlag krema
  • 200 g kisele pavlake
  • 300 ml mleka

Priprema:

Puding skuvati u mleku dodati šećer po želji, pa u vruć umutiti margarina i izjednačiti. Krem šlag umutiti po uputstvu, dodati pavlaku i izjednačiti. Podeliti na pola. U jednu polovinu dodati rastopljenu čokoladu. U šerpicu staviti 2 kašike šećera, istopiti, dodati 300 ml mleka i napraviti karamel mleko. Keks umočiti u karamel mleko i ređati u poslužavnik. Preko njega svetli krem pudinga pola, zatim voće pa opet puding, zatim keks pa tamni fil od čokolade polovina, zatim keks pa ponovo tamni deo pa keks i šlag odozgo. Ostaviti u frižideru da upije i stegne se.