Sezona jabuka uveliko traje. Zašto to ne biste iskoristili i napravili različite poslastice poput štrudle, pite, kolača, kompota. Jabuke dobro idu uz sve, a verujemo da će i ukućani biti zadovoljni kada pred njih iznesete mirisnu poslasticu.
Jedan takav jednostavan recept je pred vama.
Sastojci:
- 3 jabuke
- 100 g brašna
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 100 ml mleka
- sok od jednog limuna
- 125 ml jogurta
- prašak za pecivo
Nadev:
- 2 jabuke
- 50 g putera
- šećer i cimet
Priprema:
U blender ubacite sve sastojke za testo i mutite dok smesa ne postane ujednačena. Tu smesu zatim izlijte u podmazan, ili pek papirom obložen pleh. Na smesu zatim poređati kriške 2 oljuštene jabuke, posuti komadićima putera i šećerom i cimetom. peći u zagrejanoj rerni 45 minuta na 180 stepeni.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus