Sezona jabuka uveliko traje. Zašto to ne biste iskoristili i napravili različite poslastice poput štrudle, pite, kolača, kompota. Jabuke dobro idu uz sve, a verujemo da će i ukućani biti zadovoljni kada pred njih iznesete mirisnu poslasticu.

Jedan takav jednostavan recept je pred vama.

Sastojci:

  • 3 jabuke
  • 100 g brašna
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 ml mleka
  • sok od jednog limuna
  • 125 ml jogurta
  • prašak za pecivo

Nadev:

  • 2 jabuke
  • 50 g putera
  • šećer i cimet

Priprema:

U blender ubacite sve sastojke za testo i mutite dok smesa ne postane ujednačena. Tu smesu zatim izlijte u podmazan, ili pek papirom obložen pleh. Na smesu zatim poređati kriške  2 oljuštene jabuke, posuti komadićima putera i šećerom i cimetom. peći u zagrejanoj rerni 45 minuta na 180 stepeni.