Kraj leta i početak jeseni uvek nas asocira na jabuke i na mirisne poslastice od ove voćke. Donosimo vam recept za mekan i jednostavan kolač pripremićete ga za deset minuta. Ukoliko nemate jabuke možete da iskoristite i kruške, šljive...
Isprobajte, nećete se pokajati.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 3 kesice vanilin šećera ili aroma
- 100 g rastopljenog maslaca ili margarina
- 200 ml mleka
- 300 g brašna
- pola kesice praška za pecivo (jedna kašičica)
- malo rendane korice limuna
- 5 krušaka ili 3 - 4 komada jabuka (zavisi od veličine voća)
Za posipanje nepečenog kolača:
- 2 kašike šećera i 1 kašičica cimeta
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i vanilom, dodajte maslac, mleko, brašno, prašak za pecivo, limun. Umutite.
Polovinu sipajte u podmazan pleh, poređajte voće, prekrijte ostatkom testa i pospite mešavinom šećera i cimeta.
Peče se na 200 stepeni oko 30 minuta, dimenzija pleha 30x22 ili približno. Pečen kolač pospite šećerom u prahu ili poslužite uz šlag, sladoled...
Izvor: serpica.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus