Kraj leta i početak jeseni uvek nas asocira na jabuke i na mirisne poslastice od ove voćke. Donosimo vam recept za mekan i jednostavan kolač pripremićete ga za deset minuta. Ukoliko nemate jabuke možete da iskoristite i kruške, šljive...
Isprobajte, nećete se pokajati.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 3 kesice vanilin šećera ili aroma
- 100 g rastopljenog maslaca ili margarina
- 200 ml mleka
- 300 g brašna
- pola kesice praška za pecivo (jedna kašičica)
- malo rendane korice limuna
- 5 krušaka ili 3 - 4 komada jabuka (zavisi od veličine voća)
Za posipanje nepečenog kolača:
- 2 kašike šećera i 1 kašičica cimeta
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i vanilom, dodajte maslac, mleko, brašno, prašak za pecivo, limun. Umutite.
Polovinu sipajte u podmazan pleh, poređajte voće, prekrijte ostatkom testa i pospite mešavinom šećera i cimeta.
Peče se na 200 stepeni oko 30 minuta, dimenzija pleha 30x22 ili približno. Pečen kolač pospite šećerom u prahu ili poslužite uz šlag, sladoled...
Izvor: serpica.net
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom