Ako nemate ideju šta da pripremate za doručak, mi vam predlažemo jednostavnu pogaču fantastičnog ukusa. Pravi se od jogurta i kukuruznog brašna, a treba vam pola sata za pečenje. Ako poslužite sa kajmakom i svežim paradajzom ukus će biti još bolji. Možete da služite i sa domaćim kiselim mlekom.

Doručak je najbitniji obrok, a nakon ovako dobrog jela dan ćete započeti puni energije. 

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 1 kašičica sode (ili praška za pecivo)
  • 1-2 kašičice soli
  • 400 ml jogurta
  • 2 kašike ulja 

Za premazivanje:

  • ulje 

Priprema:

Odmah uključite rernu da se greje na 220°C. U činiju sipajte prosejano kukuruzno i polovinu običnog brašna sa sodom. Dodajte so, jogurt i ulje. Rukama krenite da mesite testo, pa postepeno dodajte ostatak  brašna. Testo premažite sa malo ulja i oblikuje u pogaču, debljine oko 2 cm. Zasecite testo po površini. Pecite u zagrejnanoj rerni na 200°C dok ne porumeni, oko 30 minuta. Vruću pogaču poprskajte sa vodom i umotajte u čistu krpu. Ostavite pogacu da se prohladi.

Izvor: cooking.rs