Ako nemate ideju šta da pripremate za doručak, mi vam predlažemo jednostavnu pogaču fantastičnog ukusa. Pravi se od jogurta i kukuruznog brašna, a treba vam pola sata za pečenje. Ako poslužite sa kajmakom i svežim paradajzom ukus će biti još bolji. Možete da služite i sa domaćim kiselim mlekom.
Doručak je najbitniji obrok, a nakon ovako dobrog jela dan ćete započeti puni energije.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 1 kašičica sode (ili praška za pecivo)
- 1-2 kašičice soli
- 400 ml jogurta
- 2 kašike ulja
Za premazivanje:
- ulje
Priprema:
Odmah uključite rernu da se greje na 220°C. U činiju sipajte prosejano kukuruzno i polovinu običnog brašna sa sodom. Dodajte so, jogurt i ulje. Rukama krenite da mesite testo, pa postepeno dodajte ostatak brašna. Testo premažite sa malo ulja i oblikuje u pogaču, debljine oko 2 cm. Zasecite testo po površini. Pecite u zagrejnanoj rerni na 200°C dok ne porumeni, oko 30 minuta. Vruću pogaču poprskajte sa vodom i umotajte u čistu krpu. Ostavite pogacu da se prohladi.
Izvor: cooking.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus