Vikend doručak ne može da prođe bez uštipaka, jer to je pecivo koje svi vole. Sada ne morate da prljate ruke i da se mučite sa mešenjem testa, jer varjačom možete da sjedinite sve sastojke. Sa ovim receptom dobićete uštipke koji su hrskavi spolja, a mekani iznutra. Mladi luk im samo pojačava ukus, a ako želite dodajte i malo sira.
Služite za doručak ili večeru sa čašom hladnog jogurta.
Sastojci:
- 1 jaje
- 1 kašičica kvasca
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1/4 kašičice praška za pecivo
- 200 ml mlake vode
- 300 g brašna
- 25 g seckanog mladog luka
Priprema:
Pomešajte jaje, kvasac, sodu, so i prašak za pecivo sa vodom i dobro promešajte. Dodajte brašno i varjačom sjedinite. Pokrijte i ostavite da odmori sat vremena. Zatim dodajte seckani mladi luk i promešajte. Dobro nauljite ruke jer je testo lepljivo i radnu površinu. Uzimajte delove testa i oblikujte loptu, pa spljoštite rukama i ređajte na nauljenu površinu. Zagrejte ulje, pa pržite dok ne dobije zlatnu boju.
Kiš od brokolija i kačakvalja
Salata sa tikvicama koja se slaže kao torta
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom