Vikend doručak ne može da prođe bez uštipaka, jer to je pecivo koje svi vole. Sada ne morate da prljate ruke i da se mučite sa mešenjem testa, jer varjačom možete da sjedinite sve sastojke. Sa ovim receptom dobićete uštipke koji su hrskavi spolja, a mekani iznutra. Mladi luk im samo pojačava ukus, a ako želite dodajte i malo sira

Služite za doručak ili večeru sa čašom hladnog jogurta

Sastojci:

  • 1 jaje 
  • 1 kašičica kvasca
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 1/4 kašičice praška za pecivo
  • 200 ml mlake vode
  • 300 g brašna
  • 25 g seckanog mladog luka

Priprema:

Pomešajte jaje, kvasac, sodu, so i prašak za pecivo sa vodom i dobro promešajte.  Dodajte brašno i varjačom sjedinite. Pokrijte i ostavite da odmori sat vremena. Zatim dodajte seckani mladi luk i promešajte. Dobro nauljite ruke jer je testo lepljivo i radnu površinu. Uzimajte delove testa i oblikujte loptu, pa spljoštite rukama i ređajte na nauljenu površinu. Zagrejte ulje, pa pržite dok ne dobije zlatnu boju.