Jesen miriše na dunje, zašto onda vaša kuhinja ne bi mirisala na pitu od dunja. Recept je veoma jednostavan, kao za pitu sa jabukama, tako da će uspeti i neiskusnim domaćicama. Treba vam samo nekoliko sastojaka da biste se zasladili i uživali u ukusu ove pite.
Isprobajte i recept za slatko od dunja, ukoliko ne volite pite.
Sastojci:
- pakovanje kora za pitu
- 700 g rendanih dunja
- 120 g šećera
- 4 kašike prezli
- 1 kašičica cimeta
- ulje
- 1/2 čaše kisele vode
Priprema:
Dunje operite, očistite i izrendajte. Dodajte im šećer i cimet pa promešajte.
Na prvu koru sipati malo ulja, preko nje staviti drugu takodje malo ulja, zatim posuti dunje po celim korama, preko posipati prezlama i urolati. Ređati u podmazan pleh. Premazati pitu uljem i preliti sa 1/2 čaše kisele vode. Na kraju posuti odozgo malo šećera i staviti da se peče dok ne porumeni.
Možete servirati uz kuglu sladoleda od vanile.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus