Jesen miriše na dunje, zašto onda vaša kuhinja ne bi mirisala na pitu od dunja. Recept je veoma jednostavan, kao za pitu sa jabukama, tako da će uspeti i neiskusnim domaćicama. Treba vam samo nekoliko sastojaka da biste se zasladili i uživali u ukusu ove pite.
Isprobajte i recept za slatko od dunja, ukoliko ne volite pite.
Sastojci:
- pakovanje kora za pitu
- 700 g rendanih dunja
- 120 g šećera
- 4 kašike prezli
- 1 kašičica cimeta
- ulje
- 1/2 čaše kisele vode
Priprema:
Dunje operite, očistite i izrendajte. Dodajte im šećer i cimet pa promešajte.
Na prvu koru sipati malo ulja, preko nje staviti drugu takodje malo ulja, zatim posuti dunje po celim korama, preko posipati prezlama i urolati. Ređati u podmazan pleh. Premazati pitu uljem i preliti sa 1/2 čaše kisele vode. Na kraju posuti odozgo malo šećera i staviti da se peče dok ne porumeni.
Možete servirati uz kuglu sladoleda od vanile.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem