Ako želite da oduševite decu, onda obavezno za večeru napravite krofne. Krofne se prave od testa, a mogu da se prže ili da se peku u rerni. Takođe, možete ih puniti sa nutelom, džemom, ili da ih prelijete čokoladom, kao i da uvaljate u šećer i cimet. Kako ćete ih dekorisati zavisi od toga šta vi najviše volite.
Za večeru umesto krofni možete da napravite i neku pitu.
Sastojci:
- 450 g brašna
- 300 ml jogurta
- 1 jaje
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 1,5 kašičica sode bikarbone
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 200 ml ulja
Za preliv:
- crna čokolada
- bela čokolada
- čokoladne ili šarene mrvice
- šećer i cimet
Priprema:
Umutite jaje sa šećerom. Zatim dodajte ulje i još malo umutite. Sipajte jogurt i kada sjedinite smesu dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Umesite testo, pa prebacite na dobro pobrašnjenu radnu površinu i nastavite da mesite dok ne dobijete glatko testo. Razvucite testo debljine oko 1 cm, pa oblikujte krofne. Možete čašom, a onda i u sredini napravite rupu. Pržite u zagrejanom ulju i vadite na ubrus da se ocede.
Čokoladu istopite, pa umočite krofne i dekorišite kako želite. Ako ne želite čokoladne, možete da pomešate šećer i cimet i da uvaljate krofne u tu smesu.
Bezglutenski posni slavski kolač
Vazdušaste kiflice zalivene jogurtom
Zapečeni posni prebranac
Najlepši ukrasi za slavske kolače
Recept za najbolji kikiriki puter