Po originalnom receptu u ovu tortu idu lisnate kore i tada ukus podseća na krempite, međutim, u receptu koji sledi korišćen je keks kao podloga. Napoleonova torta se priprema bez pečenja, jednostavno i brzo, a ukus joj je jednostavno neverovatan. 

Sastojci:

Baza:

  • 250 g krekera sa kremom lagano začinjeni solju

Fil:

  • 600 ml mleka
  • 3 jaja
  • 180 grama šećera
  • 70 grama pšeničnog brašna (može se zameniti kukuruznim skrobom)
  • 180 g putera
  • 20 g vanilin šećera 

Priprema:

Najpre pripremamo fil. Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno pa mešajte dok ne nestane grudvica. Smesa treba da bude glatka. Dodajte 200 ml mleka i mešajte. Sipajte i preostalih 400ml mleka, stavite na šporet, zakuvajte sve vreme mešajući. Kada je smesa gotova treba da podseća na puding. Ohladite fil tako što ćete šerpu u kojoj ste kuvai ubciti u veću šerpu u kojoj je voda sa ledom.

Uzmite puter sobne temperature, dodajte vanilin šećer i umutite mikserom. U puter postepeno dodajte kašiku po kašiku prethodne smese i mutite mikserom.

Ređanje: Za podlogu stavite 3x3 krekera, pa fil, ponavljati do utroška materijala. Stavite u frižider da se stegne najbolje preko noći. Odozgo ukrasite mrvljenim krekerom.