Sve domaćice vole da bez mnogo muke i truda naprave fenomenalne poslastice. Jedna od takvih je i keks torta čiji vam recept donosimo u nastavku. Ne treba vam ni mnogo sastojaka, ni vremena, a ni previše truda. Napraviće je i manje iskusne domaćice.

Savršen spoj keksa, umočen u kafu sa filom od jaja posut hrskavim bademima i čokoladom čine ovu tortu neodoljivom.

Ako ste ljubitelji poslastica sa kafom isprobajte i čuveni italijanski desert TIRAMISU.

Sastojci:

  • 500ml mleka
  • kora narandže
  • 2 jaja
  • 80g šećera
  • 70 g brašna
  • pola šolje mleka i nekoliko kašika kafe za umakanje keksa
  • 130 g keksa četvrtastog oblika
  • po 100 g seckanih badema i seckane čokolade

Priprema:

Mleko i narandžinu koru zakuvati nekoliko minuta na šporetu. Jaja umutite sa šećerom, dodajte brašno pa promešajte da nema grudvica. Mleko sklonite sa ringle pa izvadite kore narandže, zatim umešajte smesu sa jajima. Mešajte žicom dok se ne sjedini. Vratite na ringlu i na laganoj vatri mešajte dok se smesa ne pretvori u puding. Pomešajte mleko i kafu. Umačite keks u tu mešavinu i ređajte na tacnu. Preko keksa ide fil, pa seckani bademi i seckana čokolada. Ponovite postupak još 2x. Stavite tortu u frižider da se stegne pre služenja.