Sve domaćice vole da bez mnogo muke i truda naprave fenomenalne poslastice. Jedna od takvih je i keks torta čiji vam recept donosimo u nastavku. Ne treba vam ni mnogo sastojaka, ni vremena, a ni previše truda. Napraviće je i manje iskusne domaćice.
Savršen spoj keksa, umočen u kafu sa filom od jaja posut hrskavim bademima i čokoladom čine ovu tortu neodoljivom.
Ako ste ljubitelji poslastica sa kafom isprobajte i čuveni italijanski desert TIRAMISU.
Sastojci:
- 500ml mleka
- kora narandže
- 2 jaja
- 80g šećera
- 70 g brašna
- pola šolje mleka i nekoliko kašika kafe za umakanje keksa
- 130 g keksa četvrtastog oblika
- po 100 g seckanih badema i seckane čokolade
Priprema:
Mleko i narandžinu koru zakuvati nekoliko minuta na šporetu. Jaja umutite sa šećerom, dodajte brašno pa promešajte da nema grudvica. Mleko sklonite sa ringle pa izvadite kore narandže, zatim umešajte smesu sa jajima. Mešajte žicom dok se ne sjedini. Vratite na ringlu i na laganoj vatri mešajte dok se smesa ne pretvori u puding. Pomešajte mleko i kafu. Umačite keks u tu mešavinu i ređajte na tacnu. Preko keksa ide fil, pa seckani bademi i seckana čokolada. Ponovite postupak još 2x. Stavite tortu u frižider da se stegne pre služenja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus