Ako vam treba savršen prilog uz roštljsko meso ili krmenadle, kao i kobasice onda napravite restovani krompir. On se odlično slaže i sa sarmama ili podvarkom.  Vrlo je bitno da odaberete odgovarajući krompir jer od njega sve zavisi. Treba da bude malo brašnast, taj je idealan za ovaj prilog. 

Svaka domaćica ima svoj recept za restovani krompir, i mnoge od njih koriste svinjsku mast. Smatraju da je ukus najbolji kada krompir proprže na svinjskoj masti i luku, i na kraju dodaju malo mleven crvene paprike. Ono što je stvarno bitno za restovani krompir je da se luk baš dobro proprži. 

A hrvatski kuvar je otkrio svoju tajnu najboljeg restovanog krompira. Njegov trik je u bujonu, pilećem ili goveđem, koji daje neverovatan ukus tom sirotinjskom jelu. Nekoliko puta smo napomenuli kako bujon uvek treba da imate u zamrzivaču, jer će popraviti ukus raznim jelima. 

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • malo slanine
  • 1/2 kg krompira 
  • goveđi ili pileći bujon
  • svež peršun

Priprema:

Krompir isecite i skuvajte. Zatim propržite sitno seckani crni luk i slaninu. Kada zamiriše dodajte bujon i seckani peršun. Na kraju dodajte krompir i malo ga viljuškom pritisnite. Zapecite kratko u rerni dok ne ispari višak tečnosti.