Ovaj recept od krompira je zaista jednostavan i lak za pripremu. Mogu da ga naprave čak i početnici u kuhinji, potrebno je samo da pratite instrukcije. Krompir spreman na ovaj način može biti ukusan prilog ručku od mesa.
Sastojci:
- 1/2 šargarepe
- 1/2 luka
- Celer
- So
- 4 krompira (srednja)
- 150-200ml maslinovog ulja
- 8-10 čena belog luka
- mlevena paprika
- peršun
Priprema:
Celer, luk i šargarepu isecite na krupnije komade i stavite posoljeno da se kuva nekih pola sata. Krompir isecite na manje komade, zagrejte ulje i pržite krompir do zlatno žute boje. Kada je gotov procedite ga od ulja pa na tom ulju (uzmite sada samo 2 kašike) propržite seckan beli luk i mlevenu papriku. Zatim dodajte 150 ml bujona u kom ste prethodno kuvali povrće. Vratite krompir u tiganj, posolite pa sve lepo umešajte. Krčkajte 10ak minuta. Krompir služite posut svežim peršunom.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno