U kišnim danima najviše nam prija topla čorbica. Neka vaš izbor bude upravo ovaj potaž od tikvica i krompira, jer je pun vitamina i okrepljujući. Služite ga sa brusketima, a ako želite da sve bude domaće pročitajte kako da pravi baget napravite kod kuće. Ovako pripremljeni potaž možete služiti kao obrok, ali i pre nekog ukusnog ručka. Okupite porodicu oko stola sa savršenim receptima. 

Ako ste više ljubitelj pravih domaćih supa sa rezancima onda pročitajte kako se pravi

Sastojci:

  • 1 šargarepa
  • 4 čena belog luka
  • lovorov list
  • 2 crna luka
  • celer
  • peršun
  • biber, so
  • 1 l vode
  • 3 krompira
  • 3 tikvice
  • 1 kocka putera
  • malo maslinovog ulja

Još:

  • baget 
  • maslinovo ulje
  • parmezan

Priprema:

U veću šerpu stavite šargarepu, beli luk (ceo, 3 čena), peršun (ceo), lovorov list, iseckan celer i crni luk (1 komad) na četvrtine. Prelijte sa vodom i ostavite da se kuva dok ne omekša. Posolite i pobiberite. Krompir, crni luk (1 komad), beli luk (1 čen) i tikvice sitno iseckajte. Zatim otopite kocku putera i malo maslinovog ulja, pa ubacite beli luk. Kratko prodinstajte, pa dodajte crni luk i krompir. Još malo dinstajte i na kraju dodajte tikvice. Isecite baget i sipajte preko malo maslinovog ulja i parmezan. Pecite u rerni na 200°C nekih 5-7 minuta. Povrće sipajte u veću šerpu i preko pocedite bujon. Štapnim mikserom sjedinite. Sipajte u tanjir, ukrasite sa malo parmezana i poslužite sa brusketima.