U kišnim danima najviše nam prija topla čorbica. Neka vaš izbor bude upravo ovaj potaž od tikvica i krompira, jer je pun vitamina i okrepljujući. Služite ga sa brusketima, a ako želite da sve bude domaće pročitajte kako da pravi baget napravite kod kuće. Ovako pripremljeni potaž možete služiti kao obrok, ali i pre nekog ukusnog ručka. Okupite porodicu oko stola sa savršenim receptima.
Ako ste više ljubitelj pravih domaćih supa sa rezancima onda pročitajte kako se pravi.
Sastojci:
- 1 šargarepa
- 4 čena belog luka
- lovorov list
- 2 crna luka
- celer
- peršun
- biber, so
- 1 l vode
- 3 krompira
- 3 tikvice
- 1 kocka putera
- malo maslinovog ulja
Još:
- baget
- maslinovo ulje
- parmezan
Priprema:
U veću šerpu stavite šargarepu, beli luk (ceo, 3 čena), peršun (ceo), lovorov list, iseckan celer i crni luk (1 komad) na četvrtine. Prelijte sa vodom i ostavite da se kuva dok ne omekša. Posolite i pobiberite. Krompir, crni luk (1 komad), beli luk (1 čen) i tikvice sitno iseckajte. Zatim otopite kocku putera i malo maslinovog ulja, pa ubacite beli luk. Kratko prodinstajte, pa dodajte crni luk i krompir. Još malo dinstajte i na kraju dodajte tikvice. Isecite baget i sipajte preko malo maslinovog ulja i parmezan. Pecite u rerni na 200°C nekih 5-7 minuta. Povrće sipajte u veću šerpu i preko pocedite bujon. Štapnim mikserom sjedinite. Sipajte u tanjir, ukrasite sa malo parmezana i poslužite sa brusketima.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno