Police prepune šarenih teglica bude najtoplije sećanje na detinjstvo, a domaća zimnica predstavlja način da tokom najhladnijih meseci jedemo domaće, tradicionalno spremljene delikatese, po porodičnim receptima. Mi vam dajemo nekoliko saveta kako zimnica može lako, brzo i ukusno da se spremi.

Ovo je recept za paprike u pavlaci, jedno od omiljenih jela. Pročitajte kako možete da napravite turšiju, ili ajvar ili kisele krastavce. 

Sastojci:

  • 1 kg paprika 
  • 1,5 kg kisele pavlake 
  • so

Priprema:

Paprike operite, očistite od semenki i osušite. U svaku papriku sipajte po pola kašičice soli i ostavite sat vremena. Nakon tog vremena ih okrenite da izađe tečnost koju je paprika pustila. U pavlaku dodajte 2-3 kašike soli i promešajte. Dno posude u kojoj ćete slagati paprike prvo stavite 2 prsta pavlake, a zatim ređajte paprike punjene pavlakom. Posle svakog reda paprike ide red pavlake, a poslednji sloj treba da bude 2 prsta pavlake. Papriku dobro zatvoriti i držati u frižideru nedelju dana. 

Izvor: brzireceptiisaveti