Police prepune šarenih teglica bude najtoplije sećanje na detinjstvo, a domaća zimnica predstavlja način da tokom najhladnijih meseci jedemo domaće, tradicionalno spremljene delikatese, po porodičnim receptima. Mi vam dajemo nekoliko saveta kako zimnica može lako, brzo i ukusno da se spremi.
Ovo je recept za paprike u pavlaci, jedno od omiljenih jela. Pročitajte kako možete da napravite turšiju, ili ajvar ili kisele krastavce.
Sastojci:
- 1 kg paprika
- 1,5 kg kisele pavlake
- so
Priprema:
Paprike operite, očistite od semenki i osušite. U svaku papriku sipajte po pola kašičice soli i ostavite sat vremena. Nakon tog vremena ih okrenite da izađe tečnost koju je paprika pustila. U pavlaku dodajte 2-3 kašike soli i promešajte. Dno posude u kojoj ćete slagati paprike prvo stavite 2 prsta pavlake, a zatim ređajte paprike punjene pavlakom. Posle svakog reda paprike ide red pavlake, a poslednji sloj treba da bude 2 prsta pavlake. Papriku dobro zatvoriti i držati u frižideru nedelju dana.
Izvor: brzireceptiisaveti
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem