Namaz od pasulja Meksikancima je omiljeno jelo. Osim što je idealno rešenje ako skuvate višak pasulja, namaz može poslužiti kao fini prilog mesu i povrću ili čak proteinski namaz za tortilje. 

Ukoliko volite začinjeniju meksičku hranu isprobajte i recept za Sočno meso sa povrćem po meksičkom receptu.

Sastojci:

  • 700 g kuvanog pasulja
  • 1 glavica luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • ¼ kašičice soli
  • 2 čena belog luka
  • ½ kašičice tucane ljute paprike 
  • ½ šolje vode
  • 2 kašike lišća korijandera
  • 1 kašika soka limuna

Priprema:

Na maslinovom ulju popržite sitno seckani luk i posolite. Kad luk počinje da dobija staklastu strukturu dodajte sitno seckani beli luk i tucanu papriku. Nakon otprilike minut dodajte pasulj (skuvan) i vodu. Promešajte, poklopite i kuvajte 5 minuta. Smanjite vatru na minimum i skinite poklopac. Gnječilicom za krompir izgnječite pasulj pa kuvajte bez poklopca uz često mešanje još 3 minuta.

Sklonite šerpu s vatre i umešajte korijander i sok od limuna. Probajte, i po potrebi dodajte još soli i soka od limuna.