Kada kuvamo i žurimo ili obavljamo dve stvari istovremeno, dešava se da dodamo malo više soli nego što je potrebno u jelo. Ako kuvamo pasulj i presolimo ga slučajno, ima nekoliko malih trikova kako da spasimo jelo.

1. Prva varijanta je da nasečete jabuku na komade i da je stavite da se kuva deset minuta zajedno sa pasuljem. Ona će apsorbovati višak soli i nakon toga je možete izvaditi iz jela.

2. Druga ideja za popravljanje presoljenog pasulja je da oljuštite i nasečete jedan ili dva krompira na komade i da ih stavite da se kuvaju sa pasuljem. Nakon deset minuta izvadite krompir i probajte jelo. Pasulj će biti manje slan i biće dobar za jelo.

3. U šerpu sa presoljenim pasuljem možete da stavite i sirovi pirinač na 5-10 minuta. Uzmite čistu pamučnu krpu, stavite pirinač u nju, pa sve stavite u pasulj. Kada ste stavili pirinač u pasulj, ostavite ga da se kuva. Nakon 10 minuta izvadite zavežljaj. Pirinač upija višak soli iz jela.

Pročitajte i: Uz pomoć soli i limuna održavajte kuhinjsku dasku čistom

4. Istu proceduru možete napraviti i sa brašnom umesto pirinča.

5. Možete da stavite i krišku prepečenog hleba u pasulj. To će takođe smanjiti slanost pasulja, jer će hleb apsorbovati pasulj.

6. U pasulj sa malo više soli možete da dodate paradajz ili paradajz pire. Efekat će biti smanjenje slanoće pasulja. Paradajz idealno ide uz pasulj i možete biti mirni što se tiče ukusa pasulja. Ovim postupkom ćete samo regulisati količinu soli u jelu.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: bonapeti.rs