Najrasprostranjenije i najpoznatije jelo sa nazivom i tavče na gravče možete jesti kao glavno jelo ili kao prilog uz neku ribu.
Sastojci:
- 1 kg pasulja tetovca
- 1 kg crnog luka
- 4 kobasice (po želji)
- ulje
- soda bikarbona
- 1 kašika slatke ili ljute začinske paprike
Priprema:
Pasulj potopite noć pre i ostavite da stoji. Jedan crni luk iseckajte i kuvajte ga zajedno sa pasuljem i vodom. Procedite, pa sipajte novu vodu i nastavite da kuvate. Kada pasulj postane mekan, ponovo procedite. Dok se pasulj kuva, vi prodinstajte sitno seckan crni luk. U toku dinstanja dodajte malo sode bikarbone. Na kraju dodajte začinsku papriku i dobro promešajte. Posudu u kojoj ćete peći prebranac premažite ulje, pa ređajte red pasulja, red luka. Ako želite možete da dodate kobasice, pa da pečete sve zajedno, ali to je sve stvar izbora. Pecite nekih 30 minuta na 180-200°C.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem