Originalna džambalaja obično sadrži i morske plodove, ali mi vam predlažemo da isprobate i ovu verziju. Ako volite začinjenu hranu, onda slobodno dodajte i ljutu papričicu.

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 veći crni luk
  • 1 paprika
  • 2-3 štapa celera
  • 1,5 čen belog luka
  • 1 šolja pirinča dugog zrna
  • 110 g dimljene kobasice
  • 110 g dimljenih pilećih prsa
  • 2 konzerve seckanog pelata
  • 1 šolja pilećeg bujona
  • ¼ kašičica sušene majčine dušice
  • 1 lovorov list
  • 2 konzerve pasulja

Priprema:

Zagrejte ulje u tiganju, pa dodajte seckani (na kockice) luk, papriku i celer. Propržite dok ne omekša. Zatim dodajte iscekani beli luk i dinstajte još minut. Potom sipajte pirinač, na kolutove sečenu kobasicu i seckana pileća prsa. Pržite nekih 2-3 minuta, sve vreme mešajući. Sipajte pelat i bujon. Začinite majčinom dušicom i lovorovim listom. Neka proključa, a zatim smanjite toplotu. Zatim poklopite i dinstajte 20 do 25 minuta, ili dok tečnost ne upije. Na kraju dodajte pasulj (i njegovu tečnost), dobro promešajte i ostavite na šporetu još nekih 2-3 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs