Originalna džambalaja obično sadrži i morske plodove, ali mi vam predlažemo da isprobate i ovu verziju. Ako volite začinjenu hranu, onda slobodno dodajte i ljutu papričicu.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 veći crni luk
- 1 paprika
- 2-3 štapa celera
- 1,5 čen belog luka
- 1 šolja pirinča dugog zrna
- 110 g dimljene kobasice
- 110 g dimljenih pilećih prsa
- 2 konzerve seckanog pelata
- 1 šolja pilećeg bujona
- ¼ kašičica sušene majčine dušice
- 1 lovorov list
- 2 konzerve pasulja
Priprema:
Zagrejte ulje u tiganju, pa dodajte seckani (na kockice) luk, papriku i celer. Propržite dok ne omekša. Zatim dodajte iscekani beli luk i dinstajte još minut. Potom sipajte pirinač, na kolutove sečenu kobasicu i seckana pileća prsa. Pržite nekih 2-3 minuta, sve vreme mešajući. Sipajte pelat i bujon. Začinite majčinom dušicom i lovorovim listom. Neka proključa, a zatim smanjite toplotu. Zatim poklopite i dinstajte 20 do 25 minuta, ili dok tečnost ne upije. Na kraju dodajte pasulj (i njegovu tečnost), dobro promešajte i ostavite na šporetu još nekih 2-3 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus