Originalna džambalaja obično sadrži i morske plodove, ali mi vam predlažemo da isprobate i ovu verziju. Ako volite začinjenu hranu, onda slobodno dodajte i ljutu papričicu.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 veći crni luk
- 1 paprika
- 2-3 štapa celera
- 1,5 čen belog luka
- 1 šolja pirinča dugog zrna
- 110 g dimljene kobasice
- 110 g dimljenih pilećih prsa
- 2 konzerve seckanog pelata
- 1 šolja pilećeg bujona
- ¼ kašičica sušene majčine dušice
- 1 lovorov list
- 2 konzerve pasulja
Priprema:
Zagrejte ulje u tiganju, pa dodajte seckani (na kockice) luk, papriku i celer. Propržite dok ne omekša. Zatim dodajte iscekani beli luk i dinstajte još minut. Potom sipajte pirinač, na kolutove sečenu kobasicu i seckana pileća prsa. Pržite nekih 2-3 minuta, sve vreme mešajući. Sipajte pelat i bujon. Začinite majčinom dušicom i lovorovim listom. Neka proključa, a zatim smanjite toplotu. Zatim poklopite i dinstajte 20 do 25 minuta, ili dok tečnost ne upije. Na kraju dodajte pasulj (i njegovu tečnost), dobro promešajte i ostavite na šporetu još nekih 2-3 minuta.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno