Ako želite da isprobate nešto drugačije, a ljubitelj ste bundeve, onda isprobajte ovaj recept. Priprema ne oduzima puno vremena, a za pečenje vam treba nekih sat vremena.

Sastojci:

  • 3 manje bundeve (oko 2 kg svaka)
  • 1/2 kg kobasice
  • 1 kg pečurki
  • 2 srednja luka
  • 1 srednja zelena paprika
  • 2 čena belog luka
  • 4 šolje kuvanog pirinča dugog zrna
  • 1 šolja narendanog parmezana
  • 2 velika jaja
  • 1/4 šolje svežeg peršuna
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice sušene majčine dušice

Priprema:

Zagrejte rernu na 230°C. Isecite manji krug oko svake stabljike bundeve. Uklonite vrhove očistite bundevu.

U velikom tiganju propržite kobasicu koju ste isekli na kolutove, iseckane pečurke, iseckan crni luk, iseckanu papriku i sitno seckan beli luk na umerenoj vatri 6-8 minuta. Sklonite sa vatre, pa dodajte skuvan pirinač, 3/4 šolje parmezana, umućena jaja, seckan peršun, so i majčinu dušicu. Stavite bunedvu na pleh u napunite napravljenom smesom. Stavite vrhove bundeve i pecite 30 minuta. Zatim smanjite rernu na 180°C i pecite još nekih pola sata. Nožem proverite da li je bundeva gotova (treba da bude mekana). Ako nije sačekajte dok ne omekša. Kada je gotova, skinite vrh bundeve i pospite preostalim parmezanom i služite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs