Sva jela sa kiselim kupusom, kao i pasulj skoro svi vole. Sada ove dve namirnice kuvajte zajedno i dobićete zanimljiv i ukusan obrok.

Sastojci:

  • 500 g kiselog kupusa
  • 400 g kuhanog graha (može i iz konzerve)
  • 1 veći crni luk
  • 100 g slanine
  • 80 g suvog ječma
  • so, biber, začinska slatka paprika
  • 1 list lovora
  • 700 ml bujona (po ukusu)
  • ½ kašike svinjske masti ili 3 kašike ulja

Priprema: Ječam ostavite u hladnoj vodi nekoliko sati pre pripreme jela. Isperite ga dva-tri puta i promenite vodu. Luk i slaninu sitno iseckajte. Zagrejte ulje ili mast, pa ubacite luk. Dinstajte ga oko pet minuta. Dodajte slaninu i prepržite je. Ubacite oceđeni ječam i dinstajte nekoliko minuta.

Zatim dodajte na trake isečen kiseli kupus, pobiberite, stavite začinsku papriku i lovorov list. Sve dobro promešajte, pa prelijte bujonom. Kuvajte 10 minuta, a zatim ubacite pasulj i kuvajte sve dok ječam ne bude gotov.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: zadovoljna.hr