Sva jela sa kiselim kupusom, kao i pasulj skoro svi vole. Sada ove dve namirnice kuvajte zajedno i dobićete zanimljiv i ukusan obrok.
Sastojci:
- 500 g kiselog kupusa
- 400 g kuhanog graha (može i iz konzerve)
- 1 veći crni luk
- 100 g slanine
- 80 g suvog ječma
- so, biber, začinska slatka paprika
- 1 list lovora
- 700 ml bujona (po ukusu)
- ½ kašike svinjske masti ili 3 kašike ulja
Priprema: Ječam ostavite u hladnoj vodi nekoliko sati pre pripreme jela. Isperite ga dva-tri puta i promenite vodu. Luk i slaninu sitno iseckajte. Zagrejte ulje ili mast, pa ubacite luk. Dinstajte ga oko pet minuta. Dodajte slaninu i prepržite je. Ubacite oceđeni ječam i dinstajte nekoliko minuta.
Zatim dodajte na trake isečen kiseli kupus, pobiberite, stavite začinsku papriku i lovorov list. Sve dobro promešajte, pa prelijte bujonom. Kuvajte 10 minuta, a zatim ubacite pasulj i kuvajte sve dok ječam ne bude gotov.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus