Sva jela sa kiselim kupusom, kao i pasulj skoro svi vole. Sada ove dve namirnice kuvajte zajedno i dobićete zanimljiv i ukusan obrok.
Sastojci:
- 500 g kiselog kupusa
- 400 g kuhanog graha (može i iz konzerve)
- 1 veći crni luk
- 100 g slanine
- 80 g suvog ječma
- so, biber, začinska slatka paprika
- 1 list lovora
- 700 ml bujona (po ukusu)
- ½ kašike svinjske masti ili 3 kašike ulja
Priprema: Ječam ostavite u hladnoj vodi nekoliko sati pre pripreme jela. Isperite ga dva-tri puta i promenite vodu. Luk i slaninu sitno iseckajte. Zagrejte ulje ili mast, pa ubacite luk. Dinstajte ga oko pet minuta. Dodajte slaninu i prepržite je. Ubacite oceđeni ječam i dinstajte nekoliko minuta.
Zatim dodajte na trake isečen kiseli kupus, pobiberite, stavite začinsku papriku i lovorov list. Sve dobro promešajte, pa prelijte bujonom. Kuvajte 10 minuta, a zatim ubacite pasulj i kuvajte sve dok ječam ne bude gotov.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem