Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVAKO SU JELI NAŠI PRECI: Zanimljiv način pripreme KAJGANE kakvu garantovano niste pravili do sad

OVAKO SU JELI NAŠI PRECI: Zanimljiv način pripreme KAJGANE kakvu garantovano niste pravili do sad

  Izvor: Foto: Shutterstock ID: 649539460

Zimska varijanta kajgane je ova u receptu, a letnja varijanta se obično priprema tako što jaja prže na kajmaku ili pavlaci, a crni luk zamene vlašcem. Ponekad su stavljali slaninu i na njenoj masti pržili kajganu. Jaja bez brašna (pržena jaja) retko su se pravila jer su verovali da više može da zasiti kajgana sa brašnom.

Sastojci:

  • 1 kašičica masti
  • 2-3 jajeta
  • malo projinog brašna
  • 1/2 glavice crnog luka

Priprema:

Mast zagrejte u tiganju, pa propržite sitno secakan crni luk. Dodajte umućena jaja u koja ste sipali brašno. Pržite dok ne budu gotova.

Ovaj recept se nalazi u knjizi Srpska narodna jela i pića iz 1908. godine.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs 

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti