Zimska varijanta kajgane je ova u receptu, a letnja varijanta se obično priprema tako što jaja prže na kajmaku ili pavlaci, a crni luk zamene vlašcem. Ponekad su stavljali slaninu i na njenoj masti pržili kajganu. Jaja bez brašna (pržena jaja) retko su se pravila jer su verovali da više može da zasiti kajgana sa brašnom.
Sastojci:
- 1 kašičica masti
- 2-3 jajeta
- malo projinog brašna
- 1/2 glavice crnog luka
Priprema:
Mast zagrejte u tiganju, pa propržite sitno secakan crni luk. Dodajte umućena jaja u koja ste sipali brašno. Pržite dok ne budu gotova.
Ovaj recept se nalazi u knjizi Srpska narodna jela i pića iz 1908. godine.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus