Ovaj ručak vam ne oduzima puno vremena jer sve što treba je da stavite meso u marinadu, pa tih 2 sata možete da iskoristite za neke druge stvari. Posle kratko propržite i ručak je na stolu.

Sastojci:

  • 450 g bifteka
  • ½ kašičice začinske paprike
  • so, biber
  • ¼ šolje sojinog sosa
  • 2 kašike vorčester sosa
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika ljutog sosa (čili sos)
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 kašike putera
  • 2 čena belog luka
  • 230 g šampinjona
  • 2 kašičice sveže majčine dušice

Priprema: 

Isecite meso na kockice, pa posolite i pobiberite i začinite paprikom. Pomešajte soja sos, vorčester sos, senf i ljuti sos, lepo sjedinite, pa sipajte u kesu koja može da se zatvori. Dodajte meso, lepo promuljajte u rukama, zatvorite kesu i ostavite 2 sata u frižideru.

Zagrejte ulje u tiganju i izvadite meso iz marinade, pa propržite. U tiganj sipajte samo meso ne i marinadu. Izvadite meso, pa u tiganju otopite puter, dodajte sitno seckan beli luk. Kada se malo proprži dodajte krupno sečene pečurke i seckanu majčinu dušicu i pržite dok pečurke ne omekšaju i dobiju boju (nekih 5 minuta). Vratite meso i još kratko pržite.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs