Ovaj ručak vam ne oduzima puno vremena jer sve što treba je da stavite meso u marinadu, pa tih 2 sata možete da iskoristite za neke druge stvari. Posle kratko propržite i ručak je na stolu.
Sastojci:
- 450 g bifteka
- ½ kašičice začinske paprike
- so, biber
- ¼ šolje sojinog sosa
- 2 kašike vorčester sosa
- 1 kašika senfa
- 1 kašika ljutog sosa (čili sos)
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike putera
- 2 čena belog luka
- 230 g šampinjona
- 2 kašičice sveže majčine dušice
Priprema:
Isecite meso na kockice, pa posolite i pobiberite i začinite paprikom. Pomešajte soja sos, vorčester sos, senf i ljuti sos, lepo sjedinite, pa sipajte u kesu koja može da se zatvori. Dodajte meso, lepo promuljajte u rukama, zatvorite kesu i ostavite 2 sata u frižideru.
Zagrejte ulje u tiganju i izvadite meso iz marinade, pa propržite. U tiganj sipajte samo meso ne i marinadu. Izvadite meso, pa u tiganju otopite puter, dodajte sitno seckan beli luk. Kada se malo proprži dodajte krupno sečene pečurke i seckanu majčinu dušicu i pržite dok pečurke ne omekšaju i dobiju boju (nekih 5 minuta). Vratite meso i još kratko pržite.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem