Ovaj ručak vam ne oduzima puno vremena jer sve što treba je da stavite meso u marinadu, pa tih 2 sata možete da iskoristite za neke druge stvari. Posle kratko propržite i ručak je na stolu.
Sastojci:
- 450 g bifteka
- ½ kašičice začinske paprike
- so, biber
- ¼ šolje sojinog sosa
- 2 kašike vorčester sosa
- 1 kašika senfa
- 1 kašika ljutog sosa (čili sos)
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike putera
- 2 čena belog luka
- 230 g šampinjona
- 2 kašičice sveže majčine dušice
Priprema:
Isecite meso na kockice, pa posolite i pobiberite i začinite paprikom. Pomešajte soja sos, vorčester sos, senf i ljuti sos, lepo sjedinite, pa sipajte u kesu koja može da se zatvori. Dodajte meso, lepo promuljajte u rukama, zatvorite kesu i ostavite 2 sata u frižideru.
Zagrejte ulje u tiganju i izvadite meso iz marinade, pa propržite. U tiganj sipajte samo meso ne i marinadu. Izvadite meso, pa u tiganju otopite puter, dodajte sitno seckan beli luk. Kada se malo proprži dodajte krupno sečene pečurke i seckanu majčinu dušicu i pržite dok pečurke ne omekšaju i dobiju boju (nekih 5 minuta). Vratite meso i još kratko pržite.
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta