Vreme je da zimnica počne polako da se priprema. Ako još niste krenuli odlučite sada šta ćete sve uvrstiti u zimnicu, a mi vam predlažemo da se u njoj obavezno nađu paprike na hladno. Lako se prave, a ukus je neverovatan.
Paprike na hladno su odlična salata, a tako lepo krckaju da nećete moći da prestanete da jedete. Pored ajvara i pečenih paprika, kao i domaćeg džema, ove paprike kao i barene obavezno isprobajte.
Sastojci:
- 5 kg paradajz paprika
- 1 l sirćeta
- 150 g soli
- 300 g šećera
- 3 l vode
- 1 vinobran
Priprema:
Papriku dobro operite, a zatim je očistite i isecite na željene oblike. Paprike stavite u sterilisane tegle. U vodu sipajte sirće, šećer, so i vinobran, pa dobro promešajte da se sve istopi. Prelijte paprike do vrha tegle. Zatvorite novim poklopcima i ostavite na hladnom da se ukisele.
Izvor: brzireceptiisaveti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus