Vreme je da zimnica počne polako da se priprema. Ako još niste krenuli odlučite sada šta ćete sve uvrstiti u zimnicu, a mi vam predlažemo da se u njoj obavezno nađu paprike na hladno. Lako se prave, a ukus je neverovatan.

Paprike na hladno su odlična salata, a tako lepo krckaju da nećete moći da prestanete da jedete. Pored ajvara i pečenih paprika, kao i domaćeg džema, ove paprike kao i barene obavezno isprobajte. 

Sastojci:

  • 5 kg paradajz paprika 
  • 1 l sirćeta
  • 150 g soli 
  • 300 g šećera 
  • 3 l vode 
  • 1 vinobran  

Priprema:

Papriku dobro operite, a zatim je očistite i isecite na željene oblike. Paprike stavite u sterilisane tegle. U vodu sipajte sirće, šećer, so i vinobran, pa dobro promešajte da se sve istopi. Prelijte paprike do vrha tegle. Zatvorite novim poklopcima i ostavite na hladnom da se ukisele. 

Izvor: brzireceptiisaveti