Uživajte u zimi sa ukusnom zimnicom, a recept za paprike na hladno obavezno trebate da isprobate.
Vreme je da zimnica počne polako da se priprema. Ako još niste krenuli odlučite sada šta ćete sve uvrstiti u zimnicu, a mi vam predlažemo da se u njoj obavezno nađu paprike na hladno. Lako se prave, a ukus je neverovatan.
Paprike na hladno su odlična salata, a tako lepo krckaju da nećete moći da prestanete da jedete. Pored ajvara i pečenih paprika, kao i domaćeg džema, ove paprike kao i barene obavezno isprobajte.
Sastojci:
- 5 kg paradajz paprika
- 1 l sirćeta
- 150 g soli
- 300 g šećera
- 3 l vode
- 1 vinobran
Priprema:
Papriku dobro operite, a zatim je očistite i isecite na željene oblike. Paprike stavite u sterilisane tegle. U vodu sipajte sirće, šećer, so i vinobran, pa dobro promešajte da se sve istopi. Prelijte paprike do vrha tegle. Zatvorite novim poklopcima i ostavite na hladnom da se ukisele.
Izvor: brzireceptiisaveti
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.