Pošto uskoro kreće sezona pečenih paprika i pravljeja ajvara, rešili smo da sa vama podelimo recept za pečene paprike u sosu od pavlake i belog luka.Spicijalitet koji ćete rado jesti u predstojećoj sezoni. Evo i postupka pripreme.
Sastojci:
- paprika babura komada po želji
- 60 ml ulja
- so i biber
- 2 – 3 čena belog luka
- 2 -3 dl kisele pavlake
Priprema:
Paprike oprati, pa na par mesta izbušiti viljuškom skroz do kraja, ne samo vrhom viljuške. Paprike poređajte u tiganj u koji ste prethodno sipali ulje. Stavite na ringlu. Poklopite i ostavite 10 ak minuta, dok se ulje zagreje i ispeče jedna strana. Zatim sklonite sa vatre, okrenite paprike na drugu stranu i vratite na ringlu poklopljene ponovo. Kada je paprika pečena sklonite sa vatre, uhvatite svaku za peteljku i rasečete je od sredine ka dole kako bi izašao sok u tiganj.
Posebno pomešate pavlaku, beli luk izgnječen i so, pa kašikom stavljate po paprici. Posle 5 minuta okećete paprike kako bi se pavlaka pomešala sa onim sokom što su paprike ispustile.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus