1. Paprike ispeći dan ranije i ostaviti se da se ohlade i ocedi.
2. Sutradan papriku oguliti i iseći na froncle, uže ili šire po vašoj želji.
3. U veći pogodan sud staviti isečenu pariku i paradajz i kuvati na jakoj vatri dok tečnost ne izvri, da bude gusto kao za pekmez.
4. Kad postane gusto dodajte sirće, ulje, so, šećer, seckani beli luk, peršunov list i konzervans.
5. Mešajte pola sata i gotov ajvar sipajte u tegle, povežite i utoplite u ćebe.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: serbiancafe.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem