1. Paprike ispeći dan ranije i ostaviti se da se ohlade i ocedi.


Sastojci:

15 kg paprike za pečenje

2 kgparadajza ili 1 l već skuvanog

1,5 dcl ulja

1 dclsirćeta

2 glavice belog luka

seckani peršunov list

soli prema ukusu

malošećera

1 konzervans

2. Sutradan papriku oguliti i iseći na froncle, uže ili šire po vašoj želji.

3. U veći pogodan sud staviti isečenu pariku i paradajz i kuvati na jakoj vatri dok tečnost ne izvri, da bude gusto kao za pekmez.

4. Kad postane gusto dodajte sirće, ulje, so, šećer, seckani beli luk, peršunov list i konzervans.

5. Mešajte pola sata i gotov ajvar sipajte u tegle, povežite i utoplite u ćebe.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: serbiancafe.com