1. Svo povrće oprati i očistiti.


Sastojci:

2 kg crnog luka

2 kg babura

ruzmarin

bosiljak

origano

so

biber

200 ml ulja

1 koren celera

2 šargarepe

1 glavica belog luka

2 feferone

2. Koren celera iseći na listiće i kratko prokuvati u ključaloj vodi. Zatim izvaditi i dobro procediti.

3. Samleti na mašini za meso i povrće.

4. Staviti smesu u šerpu, dodati začine i ulje i kuvati na tihoj vatri dok povrće ne omekša i ispari sva tečnost.

5. Zatim naliti vrelu smesu u tegle, poklopiti i pumotati u ćebe na 24 sata. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: kuhinjica.rs