1. Kajsije, oprane i očišćene pomešati sa šećerom. Sve zajedno stavite u šerpu zatim u frižider da odstoji preko noći. Sutradan stavite na vatru da se kuva.
2. Prvo kuvajte na jačoj, a kada provri, smanjite vatru. Kuvajte uz povremeno pmešanje.
3. Kako džem počne da se zgušnjava mešajte češće. Kuvajte oko 1-1,5 sat vremena. Kuvajte na smanjenoj vatri.
4. Kada je džem skuvan i dovoljno gust (procenićete sami, po želji), stavite vanilin šećer, cimet i karanfilić. Kuvajte još malo i karanfiliće kasnije izvadite.
5. Dodajte konzervans, promešajte i sipajte vruć džem u zagrejane tegle. Tegle umotajte u neko ćebence ili deblje krpe i ostavite da stoji tako 24 sata da se polako hladi. Teglice poređajte i čuvajte do služenja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: serbiancafe.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus