1. Kajsije, oprane i očišćene pomešati sa šećerom. Sve zajedno stavite u šerpu zatim u frižider da odstoji preko noći. Sutradan stavite na vatru da se kuva.


Sastojci:

2,5 kg očišćenih kajsija

1 kg šećera

kesica vanilin šećera

pola kašičice cimeta

3-4 zrna karanfilića

kašičica konzervansa

2. Prvo kuvajte na jačoj, a kada provri, smanjite vatru. Kuvajte uz povremeno pmešanje.

3. Kako džem počne da se zgušnjava mešajte češće. Kuvajte oko 1-1,5 sat vremena. Kuvajte na smanjenoj vatri.

4. Kada je džem skuvan i dovoljno gust (procenićete sami, po želji), stavite vanilin šećer, cimet i karanfilić. Kuvajte još malo i karanfiliće kasnije izvadite.

5. Dodajte konzervans, promešajte i sipajte vruć džem u zagrejane tegle. Tegle umotajte u neko ćebence ili deblje krpe i ostavite da stoji tako 24 sata da se polako hladi. Teglice poređajte i čuvajte do služenja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: serbiancafe.com