1. Operite i očistite grožđe, odvojite stabljike i plodove koji nisu posve zdravi. Ostavite ih preko noći u vinu.
2. Sutradan stavite grožđe u lonac i kuvajte na umerenoj vatri oko 15 minuta mešajući i gnječeći grožđe varjačom pa procedite.
3. Smesu vratite u lonac, dodajte šećer, pektin, vino, cimet i limunov sok. Nakon što zakuva, kuvajte oko 25 minuta, a penu skinite kašikom.
4. Ugasite vatru, ostavite da se malo ohladi i izvadite cimet. Miksajte štapnim mikserom pa kuvajte još 5 – 10 minuta dok ne dobijete gustinu sličnu medu.
5. Spremite u sterilizovane tegle.
Savet: Umesto pektina možete koristiti i želatin.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: punkufer.dnevnik.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus