1. Paprike oprati, posušiti, poređati u pleh i peći u prethodno zagrejanoj pećnici, na roštilju ili ploči štednjaka.
2. U međuvremenu, postepeno zagrevati pripremljene tegle, a vinsko sirće prokuvati sa šećerom i solju.
3. Pečene i još tople paprike ređati u tople tegle, pritisnuti korenom rena, pa ih preliti vrućim sirćetom, zatvoriti hermetički, prekriti čaršavom ili ćebetom i ostaviti da se ohlade.
4.Tegle odložiti u ostavu, na hladno mesto.
6. Pre služenja paprike treba oljuštiti, preliti uljem i posuti seckanim belim lukom.
7. Pečene paprike su odlična, a i omiljena salata uz meso, pasulj, u zimskom periodu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Superkuvar
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus