1. Paprike oprati, posušiti, poređati u pleh i peći u prethodno zagrejanoj pećnici, na roštilju ili ploči štednjaka. 


Sastojci:

5 kilograma dugačkih paprika

litar vinskog sirćeta

jedna kašika soli

jedna kašika šećera

koren rena

2. U međuvremenu, postepeno zagrevati pripremljene tegle, a vinsko sirće prokuvati sa šećerom i solju.

3. Pečene i još tople paprike ređati  u tople tegle, pritisnuti  korenom rena, pa ih preliti vrućim sirćetom, zatvoriti hermetički, prekriti čaršavom ili ćebetom i ostaviti da se ohlade. 

4.Tegle odložiti u ostavu, na hladno mesto.

6. Pre služenja paprike treba oljuštiti, preliti uljem i posuti seckanim belim lukom.

7. Pečene paprike su odlična, a i omiljena salata  uz meso, pasulj, u zimskom periodu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

Izvor: Superkuvar