Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NE KUVA SE, NE PEČE SE I NE PRŽI SE: Saznajte kako možete da napravite savršeno svinjsko meso bez šporeta

Kod kuće napravite savršenu slaninu, možete je uvaljati u začini, a i ne morate.

 Domaća slanina Izvor: Printscreen/YT/Schneller Koch

Kada ovako preradi pauflek dobićete savršenu slaninu koju možete da služite kao predjelo, ali i za doručak ili večeru. Ono što je bitno je da ispratite sve korake i da meso bude kvalitetno. Takođe, slanina se odlično slaže i sa kajganom, a ovde pročitajte kako su je jeli naši preci

Sastojci:

  • 2 kg paufleka
  • 1 l vode
  • 130-150 g soli
  • biber 
  • 12 čenova belog luka
  • lovorov list
  • korijander

Još:

  • 2 kašičice začinske paprike
  • 3⁄4 kašičice korijandera
  • 1⁄2 kašičice mlevenog lovorovog lista

Možda će vas zanimati

Priprema:

Meso obrišite i isecite na delove. Vodu stavite da proključa, pa dodajte začine i kuvajte tako 5 minuta. Beli luk krupno isecite. U 2 tegle sipajte malo belog luka, zatim meso, opete beli luk i meso. Prelijete sa ohlađenom salamurom i zatvorite. Neka se ohladi na sobnoj temperaturi, pa zatim ostavite u frižideru nekih 5 dana. Nakon petog dana izvadite meso i osušite ubrusom. Pomešajte začine i dobro utrljajte u meso. Svaki komad umotajte u pek papir i stavite u frižider ili zamrzivač. Posle jednog dana je spremno za upotrebu. Čuvajte u frižideru ili zamrzivaču. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti