Kada ovako preradi pauflek dobićete savršenu slaninu koju možete da služite kao predjelo, ali i za doručak ili večeru. Ono što je bitno je da ispratite sve korake i da meso bude kvalitetno. Takođe, slanina se odlično slaže i sa kajganom, a ovde pročitajte kako su je jeli naši preci.
Sastojci:
- 2 kg paufleka
- 1 l vode
- 130-150 g soli
- biber
- 12 čenova belog luka
- lovorov list
- korijander
Još:
- 2 kašičice začinske paprike
- 3⁄4 kašičice korijandera
- 1⁄2 kašičice mlevenog lovorovog lista
Priprema:
Meso obrišite i isecite na delove. Vodu stavite da proključa, pa dodajte začine i kuvajte tako 5 minuta. Beli luk krupno isecite. U 2 tegle sipajte malo belog luka, zatim meso, opete beli luk i meso. Prelijete sa ohlađenom salamurom i zatvorite. Neka se ohladi na sobnoj temperaturi, pa zatim ostavite u frižideru nekih 5 dana. Nakon petog dana izvadite meso i osušite ubrusom. Pomešajte začine i dobro utrljajte u meso. Svaki komad umotajte u pek papir i stavite u frižider ili zamrzivač. Posle jednog dana je spremno za upotrebu. Čuvajte u frižideru ili zamrzivaču.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem