Kada ovako preradi pauflek dobićete savršenu slaninu koju možete da služite kao predjelo, ali i za doručak ili večeru. Ono što je bitno je da ispratite sve korake i da meso bude kvalitetno. Takođe, slanina se odlično slaže i sa kajganom, a ovde pročitajte kako su je jeli naši preci

Sastojci:

  • 2 kg paufleka
  • 1 l vode
  • 130-150 g soli
  • biber 
  • 12 čenova belog luka
  • lovorov list
  • korijander

Još:

  • 2 kašičice začinske paprike
  • 3⁄4 kašičice korijandera
  • 1⁄2 kašičice mlevenog lovorovog lista

Priprema:

Meso obrišite i isecite na delove. Vodu stavite da proključa, pa dodajte začine i kuvajte tako 5 minuta. Beli luk krupno isecite. U 2 tegle sipajte malo belog luka, zatim meso, opete beli luk i meso. Prelijete sa ohlađenom salamurom i zatvorite. Neka se ohladi na sobnoj temperaturi, pa zatim ostavite u frižideru nekih 5 dana. Nakon petog dana izvadite meso i osušite ubrusom. Pomešajte začine i dobro utrljajte u meso. Svaki komad umotajte u pek papir i stavite u frižider ili zamrzivač. Posle jednog dana je spremno za upotrebu. Čuvajte u frižideru ili zamrzivaču.