Bez ajvara i turšije ne možemo da zamislimo zimnicu. Kako svi volimo da jedemo ukiseljeno povrće, bitno je da ga napravimo kako treba. Ono što je važno je da preliv za turšiju bude napravljen kako treba kako bismo dobili kiselo, ali i hrskavo povrće. Vi naravno izaberite povrće koje ćete ređati u bure ili tegle, a zatim sipajte preliv. Uzmite vaše omiljeno povrće.
Bitno je da je povrće zdravo, da je dobro složeno, da je nabijeno i da nema mnogo prostora i vazduha. Osim toga morate ga dobro oprati i očistiti, a onda kad nalijete da tegle budu dobro zatvorene. Povrće bi trebalo da se pritisne pritiskivačem za tegle ili bure tako da ne može da ispliva na površinu van vode kojom je zaliveno.
Sastojci:
- 10 l vode
- 350 g soli
- 2 vinobrana
- 2 konzervansa
- 200 g esencije
- 1 šoljica šećera
Priprema:
Stavite 1 l vode da provri, pa dodajte so, vinobran, konzervans, esenciju, šećer i promešajte. Konzervans nikada nemojte da stavljate u vrelu vodu, nego sačekajte da se malo ohladi. Zatim dobijenu tečnost sipajte u 9 l vode i prelivajte turšiju.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus