Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRELIV KOJI ĆE SVAKU TURŠIJU UČINITI SAVRŠENOM: Ako želite kiselo, a hrskavo povrće onda napravite ovako

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Naučite kako se pravi preliv za turšiju.

Preliv za turšiju 300051086 Izvor: Shutterstock

Bez ajvara i turšije ne možemo da zamislimo zimnicu. Kako svi volimo da jedemo ukiseljeno povrće, bitno je da ga napravimo kako treba. Ono što je važno je da preliv za turšiju bude napravljen kako treba kako bismo dobili kiselo, ali i hrskavo povrće. Vi naravno  izaberite povrće koje ćete ređati u bure ili tegle, a zatim sipajte preliv. Uzmite vaše omiljeno povrće. 

Bitno je da je povrće zdravo, da je dobro složeno, da je nabijeno i da nema mnogo prostora i vazduha. Osim toga morate ga dobro oprati i očistiti, a onda kad nalijete da tegle budu dobro zatvorene. Povrće bi trebalo da se pritisne pritiskivačem za tegle ili bure tako da ne može da ispliva na površinu van vode kojom je zaliveno.

Sastojci:

  • 10 l vode
  • 350 g soli 
  • 2 vinobrana
  • 2 konzervansa 
  • 200 g esencije 
  • 1 šoljica šećera 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Stavite 1 l vode da provri, pa dodajte so, vinobran, konzervans, esenciju, šećer i promešajte. Konzervans nikada nemojte da stavljate u vrelu vodu, nego sačekajte da se malo ohladi. Zatim dobijenu tečnost sipajte u 9 l vode i prelivajte turšiju. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti