Ove godine možete u zimnicu da ubacite i nove recepte kao što su ukiseljena jaja. Na svakoj slavi ili proslavi nekog rođendana ovako marinirana jaja biće potpuni hit. Savršen odnos kiselog, slatkog i slanog čini ovo predjelo izuzetno ukusnim i pikantnim. Ako želite da probate nešto drugačije onda obavezno izaberite ovaj recept. Ako želite u teglu sa jajima možete da dodate i seckanu ljutu papriku.
Takođe, u vašoj zimnici mora da se nađe i ajvar na ruski način, ali i neki domaći džem, kao i turšija.
Sastojci:
- 720 ml jabukovog sirćeta
- 240 ml vode
- 1 crni luk
- 1 kašičica soli
- 65 g šećera
- 1 lovorov list
- 3 kašičice začina za konzervisanje
- 3-4 čena belog luka
- 12 tvrdo kuvanih jaja
- malo sveže mirođije
Priprema:
Sipajte sirće i vodu u šerpu, dodajte luk, so, šećer, lovorovo list i začin za konzervisanje. Kada provri ostavite još 5 minuta na niskojte temperaturi. Ohladite. U sterilisanu teglu stavite čen belog luka i nekoliko jaja, na vrh stavite grančicu mirođije, pa sipajte preliv preko. Ponavljajte dok ne napunite sve tegle. Ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru 3 dana. Ukiseljena jaja izvadite iz frižidera 30 minuta pre služenja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus