Ove godine možete u zimnicu da ubacite i nove recepte kao što su ukiseljena jaja. Na svakoj slavi ili proslavi nekog rođendana ovako marinirana jaja biće potpuni hit. Savršen odnos kiselog, slatkog i slanog čini ovo predjelo izuzetno ukusnim i pikantnim. Ako želite da probate nešto drugačije onda obavezno izaberite ovaj recept. Ako želite u teglu sa jajima možete da dodate i seckanu ljutu papriku. 

Takođe, u vašoj zimnici mora da se nađe i ajvar na ruski način, ali i neki domaći džem, kao i turšija

Sastojci:

  • 720 ml jabukovog sirćeta 
  • 240 ml vode 
  • 1 crni luk 
  • 1 kašičica soli 
  • 65 g šećera 
  • 1 lovorov list 
  • 3 kašičice začina za konzervisanje 
  • 3-4 čena belog luka 
  • 12 tvrdo kuvanih jaja 
  • malo sveže mirođije 

Priprema:

Sipajte sirće i vodu u šerpu, dodajte luk, so, šećer, lovorovo list i začin za konzervisanje. Kada provri ostavite još 5 minuta na niskojte temperaturi. Ohladite. U sterilisanu teglu stavite čen belog luka i nekoliko jaja, na vrh stavite grančicu mirođije, pa sipajte preliv preko.  Ponavljajte dok ne napunite sve tegle. Ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru 3 dana. Ukiseljena jaja izvadite iz frižidera 30 minuta pre služenja.