Navikli ste da se slatko obično pravi od šljiva, trešanja ili dunja. Ali slatko sada možete napraviti i od voćke čija sezona upravo počinje. Sigurni smo da će se u vašem špajzu uvek naći mesta za nekoliko tegli ovog slatka od celih mandarina, božanstvenog ukusa i mirisa. Još jedna prednost je to što je slatko jednostavno za pravljenje.
Sastojci:
- 6 kg mandarina, oguljenih i oljuštenih
- 1 šolja šećera
- 10 šolja vode
Priprema:
Mandarine ogulite i uklonite što je više moguće belih vlakana. Podelite pomorandže na delove ili po želji ostavite cele (obavezno izvucite beli deo iz sredine). Čvrsto ih poređajte u tegle za konzerviranje. U šerpi zagrejte vodu i šećer i mešajte da se šećer rastopi. Mandarine prelijte kipućim šećernim sirupom. Dobro zatvorite poklopcem. Prokuvajte tegle u ključaloj vodi, 10-ak minuta, ukoliko želite da pasterizujete mandarine.
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća