Navikli ste da se slatko obično pravi od šljiva, trešanja ili dunja. Ali slatko sada možete napraviti i od voćke čija sezona upravo počinje. Sigurni smo da će se u vašem špajzu uvek naći mesta za nekoliko tegli ovog slatka od celih mandarina, božanstvenog ukusa i mirisa. Još jedna prednost je to što je slatko jednostavno za pravljenje.
Sastojci:
- 6 kg mandarina, oguljenih i oljuštenih
- 1 šolja šećera
- 10 šolja vode
Priprema:
Mandarine ogulite i uklonite što je više moguće belih vlakana. Podelite pomorandže na delove ili po želji ostavite cele (obavezno izvucite beli deo iz sredine). Čvrsto ih poređajte u tegle za konzerviranje. U šerpi zagrejte vodu i šećer i mešajte da se šećer rastopi. Mandarine prelijte kipućim šećernim sirupom. Dobro zatvorite poklopcem. Prokuvajte tegle u ključaloj vodi, 10-ak minuta, ukoliko želite da pasterizujete mandarine.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus