Već smo ustanovili da Rusi vole da kombinuju različite namirnice, pa se tako i njihova zimnica razlikuje od naše. Mi pripremamo po starim i proverenim receptima naših baka, a Rusi vole da dodaju neki sastojak koji će dati specifičan ukus. Zvezda zimnice je ajvar, a poznato je kako ga spremaju srpske domaćice, a kod Ruskinja ćete primetiti da u ajvar vole da dodaju jabuke ili kao u ovo slučaju ren.
Priprema ovog recepta je izuzetno laka, jer nema pečenja ili čišćenja sastojaka, nego sve stavite u blender ili mlin za meso. Bez prljanja puno sudova možete da napravite jedan izuzetno ukusan namaz. Isprobajte i saznajte zašto su Rusi oduševljeni.
Sastojci:
- 2 kg paradajza
- 200 g rena
- 200 g belog luka
- 1/2 ljute papričice
- 1 kg paprika
- 2 kašike soli
- 3 kašike šećera
- 1 kašika sirćeta
Priprema:
Paradajz, ren, beli luk, ljutu papriku i papriku provucite kroz mlin za meso ili iseckajte u blenderu. Ren možete da izrendate. Sve promešajte. Dodajte so, šećer, sirće i ponovo promešajte. Ostavite da deluje sat vremena. Još jednom promešajte i sipajte ajvar u sterilisane tegle, pa zatvorite.
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta