Iskoristite sezonu paprika i spremite zimnicu u kojoj ćete svakodnevno uživati. Paprike ne morate da koristite samo za ajvar, već ih možete ostaviti u tegle i tako imati uvek svežu salatu. Ovu barenu papriku možete jesti uz meso, musaku, jela sa roštilja...
Sastojci:
- 3 kg paprike babure ili somborke
- 3 litra vode
- 1/2 l ili 1 l sirćeta alkoholnog (zavisi koliko kiselo volite)
- 2-3 kašike šećera
- 100 g soli
- 1 glavica belog luka
- biber u zrnu
- malo slačice u zrnu
- celerov i peršunov list
Priprema:
Papriku dobro oprati i izvaditi seme. Paziti da nije unutra trula. Svaku sumnjivu izbaciti. U šerpu sipati 3 l vode i sirće. Ubaciti so i šećer i staviti na šporet da provri.
Ubaciti papriku i pokriti da vri samo 1 min i odmah vaditi u vanglicu i poklopiti. Vruću papriku redjati u dobro oprane tegle, dodavati između beli luk sečen na pola, zrna bibera i slačice u zrnu. Pritisnuti plastičnim pritiskačima i naliti istom tečnošću u kojoj se barila. Zatvoriti novim poklopcima. Ubaciti u hladnu rernu pa je uključiti na 90 stepeni i tajmer na 90 min. Ostaviti tegle u rerni do ujutru da se ohlade i kad se rerna isključi. Mogu stajati 2 godine tako u vašem špajizu.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus