Ne postoji osoba koja ne voli turšiju, a kada je pripremite bićete obezbeđeni do proleća. U turšiju možete da stavljate koje god povrće volite: paprike, šargarepa, karfiol, celer, tikvice, zeleni paradajz...Treba samo da vodite računa o pravilnom odnosu začina i kiselosti. U nastavku pročitajte recept za klasičnu turšiju sa šargarepom i karfiolom.
Sastojci:
Za 1 veću teglu
- 1 manja glavica karfiola
- 2 šargarepe
- kašika soli
- kašika šećera
- 6 kašika sirćeta
- 3 struka celera
Priprema:
Povrće dobro operite i očistite. Karfiol odvojite na ružice šargarepe isecite na kružiće, a celer, zajedno sa stablom i listovima, isecite na krupnije komade. Poređajte gusto u teglu, sipejte sirće, dodajte so i šećer, pa do vrha nalijte vodom. Zatvorite dobro teglu i ostavite da se ukiseli.
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan