Ne postoji osoba koja ne voli turšiju, a kada je pripremite bićete obezbeđeni do proleća. U turšiju možete da stavljate koje god povrće volite: paprike, šargarepa, karfiol, celer, tikvice, zeleni paradajz...Treba samo da vodite računa o pravilnom odnosu začina i kiselosti. U nastavku pročitajte recept za klasičnu turšiju sa šargarepom i karfiolom.
Sastojci:
Za 1 veću teglu
- 1 manja glavica karfiola
- 2 šargarepe
- kašika soli
- kašika šećera
- 6 kašika sirćeta
- 3 struka celera
Priprema:
Povrće dobro operite i očistite. Karfiol odvojite na ružice šargarepe isecite na kružiće, a celer, zajedno sa stablom i listovima, isecite na krupnije komade. Poređajte gusto u teglu, sipejte sirće, dodajte so i šećer, pa do vrha nalijte vodom. Zatvorite dobro teglu i ostavite da se ukiseli.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus