Ne postoji osoba koja ne voli turšiju, a kada je pripremite bićete obezbeđeni do proleća. U turšiju možete da stavljate koje god povrće volite: paprike, šargarepa, karfiol, celer, tikvice, zeleni paradajz...Treba samo da vodite računa o pravilnom odnosu začina i kiselosti. U nastavku pročitajte recept za klasičnu turšiju sa šargarepom i karfiolom.

Sastojci:

Za 1 veću teglu

  • 1 manja glavica karfiola
  • 2 šargarepe
  • kašika soli
  • kašika šećera
  • 6 kašika sirćeta
  • 3 struka celera

Priprema:

Povrće dobro operite i očistite. Karfiol odvojite na ružice šargarepe isecite na kružiće, a celer, zajedno sa stablom i listovima, isecite na krupnije komade. Poređajte gusto u teglu, sipejte sirće, dodajte so i šećer, pa do vrha nalijte vodom. Zatvorite dobro teglu i ostavite da se ukiseli.