Možda se vaša baka neće složiti sa ovim brzinskim receptom, ali ova turšija ne zahteva puno vremena i ono što je posebno sa ovim receptom, je što ne morate da čekate čitav proces koji nekad traje i nedeljama, već možete da uživate u omiljenom kiselom povrću posle svega nekoliko sati.

Obično se turšija sprema na jesen i zimu, međutim, uz ovih nekoliko trikova počećete da je spremate bilo kada.

Možete kombinovati bilo koje sveže povrće sa pijace ili iz sopstvene bašte sa omiljenim začinima, a da pritom ne stavljate konzervans! Trik je u identičnoj količini vode i sirćeta, ali i to možete da odredi po vašem ukusu, kao i izbor sirćeta. Za ovu pripremu pogodni su i jabukovo i vinsko i alkoholno sirće. 

PROČITAJTE JOŠ: Zimski lek: 10 razloga zašto je dobro da jedemo turšiju

Izaberite začine, najbolje kombinujte i sveže i suve začine, koji odgovaraju vašem ukusu, tako da skrojite sebi i vama najdražima teglu čistog kiselkastog užitka sa omiljenim povrćem. Stavite mirođiju, majčinu dušicu, majoran, čenove belog luka, ruzmarin, ali i kurkumu, čili ljuspice, sveži đumbir.

Ako stavljate grašak ili pasulj, najbolje bi bilo da ih blago prokuvate (blanširate) kako bi zadržali svoju prirodnu boju dok stoje u sirćetu i tako izgledali konstntno sveže.

Ako pripremate ovu brzinsku turršiju, pored standarnih pravila, imajte na umu da ovu teglu morate držati u frižideru jer se ne koristi konzervans, ali verujemo da će tegla brzo nestati.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici -Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/