Možda se vaša baka neće složiti sa ovim brzinskim receptom, ali ova turšija ne zahteva puno vremena i ono što je posebno sa ovim receptom, je što ne morate da čekate čitav proces koji nekad traje i nedeljama, već možete da uživate u omiljenom kiselom povrću posle svega nekoliko sati.
Obično se turšija sprema na jesen i zimu, međutim, uz ovih nekoliko trikova počećete da je spremate bilo kada.
Možete kombinovati bilo koje sveže povrće sa pijace ili iz sopstvene bašte sa omiljenim začinima, a da pritom ne stavljate konzervans! Trik je u identičnoj količini vode i sirćeta, ali i to možete da odredi po vašem ukusu, kao i izbor sirćeta. Za ovu pripremu pogodni su i jabukovo i vinsko i alkoholno sirće.
PROČITAJTE JOŠ: Zimski lek: 10 razloga zašto je dobro da jedemo turšiju
Izaberite začine, najbolje kombinujte i sveže i suve začine, koji odgovaraju vašem ukusu, tako da skrojite sebi i vama najdražima teglu čistog kiselkastog užitka sa omiljenim povrćem. Stavite mirođiju, majčinu dušicu, majoran, čenove belog luka, ruzmarin, ali i kurkumu, čili ljuspice, sveži đumbir.
Ako stavljate grašak ili pasulj, najbolje bi bilo da ih blago prokuvate (blanširate) kako bi zadržali svoju prirodnu boju dok stoje u sirćetu i tako izgledali konstntno sveže.
Ako pripremate ovu brzinsku turršiju, pored standarnih pravila, imajte na umu da ovu teglu morate držati u frižideru jer se ne koristi konzervans, ali verujemo da će tegla brzo nestati.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici -Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta