Turšija nastaje prirodnim vrenjem i najbogatiji je izvor probiotika iz prirode, koji našem organizmu daruju zdravlje i život od najranijih perioda našeg postojanja.
Kada poželite da sami pripremite ukusnu i zdravu turšiju, pored pravilnog odabira povrća, druga najvažnija stvar je pravilno balansiranje količine soli koju stavljate u turšiju.
Od toga zavisi ne samo jedinstveni ukus turšije, već i pravilan tok procesa vrenja (fermentacije), kao i rok trajanja gotove turšije.
Jedina tačna mera, koja daje prekrasan rezultat nakon vrenja, je sledeća: 40 g morske soli na svaki litar vode, koji se sipa u turšiju.
Zbog toga je važno da prethodno razmislimo i ustanovimo koliko litara vode će nam biti potrebno, kako bi u vodu dodali odgovarajuću količinu soli i da je rastvorimo pre nego što je pomešamo sa povrćem.
Ako voda ne pokrije povrće, pripremite još vode sa tačnom merom od 40 g morske soli na svaki novi litar dodate vode.
Od tog trenutka ide mešanje i čeka se da se proces vrenja završi. Ne propustite da pripremite ovu fantastičnu zimnicu, koji pored nezamenjivog ukusa ima i nezamenjiv uticaj na naše zdravlje.
Izvor: Bonapeti
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan