Upotpunite nedeljni ručak ukusnom čorbom.
Sastojci:
- 1,5 l pileće supe
- sitno iseckana glavica crnog luka
- 2 kašičice seckanog belog luka
- 2 rendane šargarepe
- 2 stabljike celera
- 500 ml paradajz sosa
- 250 g sitnih testenina
- 250 smrznutog kukuruza
- 250 g sitno seckanog kelja
- 3 kašike maslinovog ulja
- so i biber
Priprema:
1.Zagrejte maslinovo ulje u šerpi, dodajte sitno seckani crni i beli luk, šargarepe i celer i dinstajte 3-5 minuta.
2. Potom umešajte pileću supu i paradajz sos, poklopite i kuvajte na umerenoj temperaturi 15 minuta. Dodajte testenine, kukuruz i seckani kelj.
3. Posolite i pobiberite, promešajte i kuvajte još 10-15 minuta, dok testenina ne omekša.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem