Paradajz-paprike su jedinstvena vrsta paprika, lako se prepoznaju, imaju različit oblik i prepoznatljiv ukus. Mogu se koristiti za razne stvari - jela, salate, turšiju i zimnicu, marinirane.

Kao i svaka vrsta paprika, tako i paradajz-paprike treba da se očiste od semenki i drški.

Evo nekoliko varijanti da izvadite unutrašnjost paradajz-paprika, u zavisnosti od toga za šta želite da ih koristite.

1. Punjene paradajz-paprike - ova vrsta paprika je izuzetno odgovarajuća za punjenje zbog oblika. Da biste napunili ovu vrstu paprika treba pažljivo da odstranice drške da se ne raspukne ili polomi sama paprika i da ne izađe smesa iz nje.

Ukoliko pokušate da dršku izbacite na dole u šuplji deo paprike, sigurno je da će se polomiti.

U tom slučaju prirpeme, bolje je da se koristi mali nož koji će ovojiti samo ono što nije potrebno - isečete lagano zeleni deo oko dšrke i onda očistite unutra.

2. Za turšiju ili kuvanje - u ovim slučajevima prirpeme paradajz paprika, paprika se može čistiti i na najlakši i dobro poznat način. Možete koristiti nož, ako želite da isečete na krugove, ali ako nećete da oblikujete na taj način ili nemate vremena, možete prosto izvaditi dršku ka unutra ili da isečete gornji deo nožem (kao poklopac). Tako ćete najbolje izvaditi unutrašnjost paradajz-paprika.

Za rad sa paprikama, nezavisno da li su paradajz-paprike ili obične, preporučujemo da kupite spravu koja se koristi za čišćenje paprika, veoma je praktična.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Bonapeti