Kako se pravi tart? Evo nekih caka koje će vam biti veoma korisne:
1. Kada se pravi tart, sastojci treba da se koriste hladni - npr. maslac, jaja i voda. Najbolje je da se malsac izdrobi u male komade i da se ostavi na 15-20 minuta u frižideru. Pre nego što se pomešaju brašno i šećer, posudu koju ćete koristiti ostavite na 15-20 minuta u frižideru. Ako maslac i posuda nisu ohlađeni, nego se koristi topli maslac, nakon pečenja testo može postati masno i tvrdo.
2. Kod pripreme tarta treba delovati malo brže, da se sastojci ne ugreju. Testo ne treba dugo da se mesi. Najbolje bi bilo da se koristi mikser, a ne da se sastojci mese rukom. Voda i jaja se postepeno dodaju i ponovo se mute mikserom, ali u sporijim obrtajima.
3. Dobro bi bilo da se gotovo testo uvije u nauljeni papir i da se ostavi u frižideru da odmori barem sat vremena.
4. Naraslo testo se stavlja na radnu površinu koju ste posuli sa malo brašna. Obe strane treba da budu pobrašnjene. Pažljivo se razvije, ali ne na previše dugačko, da se ne bi mnogo zagrejalo. Nakon što bude razvijeno pomoću oklagije, stavlja se u nauljenu tepsiju. Ponovo se stavlja u frižider na 15-20 minuta.
5. Pre nego što se stavi u rernu testo se prekriva nauljenim papirom. Na papir se stavljaju leblebije, sočiva ili pasulj. Ovo pomaže testu da ne naraste mnogo. Nakon što je tart gotov, proizvodi koje ste stavili odozgo na papir se sklanjaju i mogu da se stave u kutiju za sledeću upotrebu.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem