Ljutenica od šargarepe i ljute papričice je nešto što će se od sada svake godine naći u vašem špajizu.
Ljutenica je jedan od recepata koji je obavezan za zimnicu, pored ajvara, džema, kiselog kupusa i krastavčića. Nema ništa lepše od domaće ljutenice. Zato obogatite zimnicu i ovim receptom. Priprema je jednostavna, tako da vam neće teško pasti da pripremite i veću količinu.
Sastojci:
- 1.5 kg šargarepe
- veza peršuna
- 100 g ljutih papričica ispečenih
- 1,5 glavica belog luka
- 125 ml alkoholnog sirćeta
- 250 ml ulja zagrejanog
- 1 kašika sećera
- 1,5 kašika soli
- malo konzervansa prstohvat
Priprema:
Šargarepu, beli luk, peršun i papričice očistiti i samleti na vodenici za meso. Zatim dodati so, konzervans, šećer, alkoholno sirće, ulje i lepo izmešati. Ostavite da odstoji od 12 do 24 sata. Nakon tog vremena još jednom lepo izmešati, probati i dodati soli ukoliko nije dovoljno slano. Pakujte u male teglice.
Recept poslala Tanja Đorđević
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.