Ljutenica je jedan od recepata koji je obavezan za zimnicu, pored ajvara, džema, kiselog kupusa i krastavčića. Nema ništa lepše od domaće ljutenice. Zato obogatite zimnicu i ovim receptom. Priprema je jednostavna, tako da vam neće teško pasti da pripremite i veću količinu.
Sastojci:
- 1.5 kg šargarepe
- veza peršuna
- 100 g ljutih papričica ispečenih
- 1,5 glavica belog luka
- 125 ml alkoholnog sirćeta
- 250 ml ulja zagrejanog
- 1 kašika sećera
- 1,5 kašika soli
- malo konzervansa prstohvat
Priprema:
Šargarepu, beli luk, peršun i papričice očistiti i samleti na vodenici za meso. Zatim dodati so, konzervans, šećer, alkoholno sirće, ulje i lepo izmešati. Ostavite da odstoji od 12 do 24 sata. Nakon tog vremena još jednom lepo izmešati, probati i dodati soli ukoliko nije dovoljno slano. Pakujte u male teglice.
Recept poslala Tanja Đorđević
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus