Paste su uvek dobra rešenja kada nemate ideju šta da kuvate. Svi vole, a kombinacija ukusa može da bude po želji, jer makarone se slažu sa svakom namirnicom. Možete da pravite standrdne ukuse kao što su bolonjeze ili karbonare, ali uvek je bolje da iskombinujete nekoliko sastojaka i da na brzinu napravite neverovatno ukusan obrok. 

Italijani su poznati po testu i u njihovoj kuhinji možete da probate njoke, picu, raviole, lazanje... Sve se donekle brzo i lako pravi, pa je izbor samo na vama. Nakon obroka zasladite se pravim italijanskim desertom kao što je tiramisu

Sastojci:

  • 2 pileća filea 
  • 150 g šampinjona 
  • 200 g makarona
  • 2 jajeta 
  • peršun i mirođija 
  • 1 čen belog luka 
  • 250 ml vode 
  • 250 ml mleka 
  • 100 g tvrdog sira 

Priprema:

Meso i pečurke iseckajte, pa stavite u tepsiju. Dodajte makarone i promešajte. U činiji pomešajte jaja, seckani peršun i mirođiju, so, biber, seckani beli luk, vodu i mleko, pa dobro sjedinite. Prelijte preko mesa i makarona. Pospite preko rendani sir i pokrijte alu folijom. Pecite na 180°C nekih 50 minuta.