Paste su uvek dobra rešenja kada nemate ideju šta da kuvate. Svi vole, a kombinacija ukusa može da bude po želji, jer makarone se slažu sa svakom namirnicom. Možete da pravite standrdne ukuse kao što su bolonjeze ili karbonare, ali uvek je bolje da iskombinujete nekoliko sastojaka i da na brzinu napravite neverovatno ukusan obrok.
Italijani su poznati po testu i u njihovoj kuhinji možete da probate njoke, picu, raviole, lazanje... Sve se donekle brzo i lako pravi, pa je izbor samo na vama. Nakon obroka zasladite se pravim italijanskim desertom kao što je tiramisu.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 150 g šampinjona
- 200 g makarona
- 2 jajeta
- peršun i mirođija
- 1 čen belog luka
- 250 ml vode
- 250 ml mleka
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Meso i pečurke iseckajte, pa stavite u tepsiju. Dodajte makarone i promešajte. U činiji pomešajte jaja, seckani peršun i mirođiju, so, biber, seckani beli luk, vodu i mleko, pa dobro sjedinite. Prelijte preko mesa i makarona. Pospite preko rendani sir i pokrijte alu folijom. Pecite na 180°C nekih 50 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus