Beli luk je jedna od najzdravijih namirnica, i širom sveta se koristi ne samo kao ukusan dodatak jelima, već i kao lek i preventiva za mnoge bolesti. Sada ga lako i jednostavno možete sačuvati za zimu i uživati u njegovim lekovitim svojstvima svakodnevno.

Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka za ovaj recept.

Sastojci:

  • 5-6 glavica belog luka
  • 500 ml vode
  • 200 ml jabukovog sirćeta
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike soli

Priprema:

Beli luk oljuštiti, napuniti sterilisane teglice. U šerpi zagrejati vodu, sirće, so i šećer i pustiti da vri desetak minuta.Tako vrućim preliti beli luk. Tegle dobro zatvoriti i staviti ih na tamno i hladno mestu nedelju-dve do otvaranja. Po želji, možete dodati i zrna bibera, listove lovora ili mirođiju.

Recept poslala Tanja Đorđević