Beli luk je jedna od najzdravijih namirnica, i širom sveta se koristi ne samo kao ukusan dodatak jelima, već i kao lek i preventiva za mnoge bolesti. Sada ga lako i jednostavno možete sačuvati za zimu i uživati u njegovim lekovitim svojstvima svakodnevno.
Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka za ovaj recept.
Sastojci:
- 5-6 glavica belog luka
- 500 ml vode
- 200 ml jabukovog sirćeta
- 2 kašike šećera
- 2 kašike soli
Priprema:
Beli luk oljuštiti, napuniti sterilisane teglice. U šerpi zagrejati vodu, sirće, so i šećer i pustiti da vri desetak minuta.Tako vrućim preliti beli luk. Tegle dobro zatvoriti i staviti ih na tamno i hladno mestu nedelju-dve do otvaranja. Po želji, možete dodati i zrna bibera, listove lovora ili mirođiju.
Recept poslala Tanja Đorđević
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus