Beli luk je jedna od najzdravijih namirnica, i širom sveta se koristi ne samo kao ukusan dodatak jelima, već i kao lek i preventiva za mnoge bolesti. Sada ga lako i jednostavno možete sačuvati za zimu i uživati u njegovim lekovitim svojstvima svakodnevno.
Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka za ovaj recept.
Sastojci:
- 5-6 glavica belog luka
- 500 ml vode
- 200 ml jabukovog sirćeta
- 2 kašike šećera
- 2 kašike soli
Priprema:
Beli luk oljuštiti, napuniti sterilisane teglice. U šerpi zagrejati vodu, sirće, so i šećer i pustiti da vri desetak minuta.Tako vrućim preliti beli luk. Tegle dobro zatvoriti i staviti ih na tamno i hladno mestu nedelju-dve do otvaranja. Po želji, možete dodati i zrna bibera, listove lovora ili mirođiju.
Recept poslala Tanja Đorđević
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem