Do sada ste uvek kupovali, ali zaista nije teško da napravite domaće raviole punjene spanaćem i sa 3 vrste sira. Za testo vam treba samo 2 sastojka, ali treba vam malo više strpljenja, ako nemate mašinu za testo. Kada sami napravimo ukus je uvek bolji, pogotovo posle uloženog truda. 

Punjenje se lako pravi, mi smo predložili sa spanaćem i sirom, ali možete i bolonjeze punjenje ili nešto po vašoj želji. Ako ipak više volite taljatele, domaće se prave na isti način samo se umesto kvadrata seku trake. A karabonara sos je odlično rešenje za domaće taljatele

Sastojci:

  • 200 g brašna tip 00
  • 2 veća jajeta 

Za punjenje:

  • 250 g švapskog sira 
  • 50 g rendane mocarele
  • 60 g parmezana 
  • 1 celo jaje
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 100 g bebi spanaća
  • 1 čen belog luka
  • 1/4 kašičice muškatnog oraščića (ne mora)
  • 1/2 korice limuna
  • so i biber
  • pasirani paradajz

Priprema:

Sipajte brašno u činiju, pa u sredini napravite rupu i dodajte jaja. Umutite viljuškom dok se ne sjedini. Zatim umesite glatko testo. Dodajte malo vode ako vam deluje da je suvo. Ali, vodu dodajte kašičicu po kašičicu kako ne biste preterali. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na pola sata. Podelite testo na 2 dela. Razvucite dok ne dobijete 2 tanja pravouganika. Ako imate mašinicu za testo to je odlično jer treba da dobijete baš tanko testo. Premažite sa malo vode, pa sipajte fil na sredinu i preklopite. Tako uradite i sa drugim pravouganikom. Prste malo namočite vodom i pritisnite između testa kako biste dobili kvadrate. Isecite raviole i skuvajte u ključaloj vodi. 

Za fil: Na malo ulja prorpžite iseckani beli luk i spanać. U jaje dodajte so, biber, muskatni oraščić i koricu limuna. Umutite, pa dodajte švapski sir i mocarelu. Iseckajte spanać, pa dodajte kao i pramezan. Sve dobro sjedinite. Time punite raviole. U tiganj sipajte malo pasiranog paradajza i posle par minuta dodajte skuvane raviole i malo vode u kojima su se kuvale. Zatim ostavite još par minuta i isključite.