Cvekla je veoma zdravo povrće, koje se koristi u klinarstvu i medinici. Bogata je vitaminima, folnom kiselinom i kompleksom B vitamina (B2, B3, B6), a od minerala sadrži natrijum i kalijum, a sadrži još i jod.
Upotpunite svoju zimnicu još jednim receptom.
Sastojci:
- 5 kg cvekle
- biber u zrnu
- 1/2 l sirćeta
- 1 l vode
- 75 g soli
- 125 g šećera
- pola konzervansa
Priprema:
Cveklu oprati i staviti da se kuva. Kada se skuva prosuti vodu, a cveklu ostaviti da se malo prohladi. Zatim cveklu oljuštiti i očistiti. Iseći na tanje kolutove. Slagati u tegle, a između dodati koje zrno bibera. Napunjene tegle zaliti tečnošću koja se pravi na sledeći način: skuvati i prohladiti sirće, vodu, so, šećer i konzervans. Staviti celofan na tegle i zatvoriti.
Izvor: Brzi recepti i saveti
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem