Evo jednostavnog načina da sačuvate cveklu za zimu.
Sastojci:
5 kg cvekle
3 l vode
1 l sirćeta
3 kašike šećera
1,5 kašika soli
kesica konzervansa
nekoliko očišćenih i iseckanih glavica belog luka
Priprema:
Cveklu oljuštite i isecite na kolutove. Slažite je u tegle, a između redova stavite po malo belog luka. Skuvajte vodu sa sirćetom, solju i šećerom i dok je vrelo prelijte cveklu. Zatvorite tegle i prekrijte ih da ostanu što duže tople.
Napomena: Ako se tegle brzo ohlade, cvekla će biti hrskava pod zubima i neće mnogo omekšati.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno