Najukusnije je domaće: Napravite ren po vašem ukusu i uvek imate spremnu salatu ili sos za meso
Problem sa renom je obično taj što je mnogima prejak i zato ga zaobilaze. Jedno od rešenja je da ren izrendate, ocedite, operete u jednoj ili dve vode, pa ponovo ocedite. Taj ren mešate sa domaćom pavlakom i jedete kao salatu.
Ovo je još jedna verzija "slabijeg" rena.
Sastojci:
- 130 g korena rena
- 150 ml jabukovog sirćeta
Priprema:
Ren izrendajte (ručno ili u blenderu) i stavite u prethodno sterilisane teglice. Nalijte jabukovo sirće i čuvajte u frižideru do 12 meseci. Koristite kao salatu ili dodatak jelima.
Zamrzavanje
Postoji više načina da spremite ren za zimnicu, a jedan od načina je i da ga zamrznete. Poželjno je da koristite vakuumski aparat, koji će izvući vazduh i pomoći da ren zadrži zdrava ulja, po kojima je tako poznat.
Korenje rena očistite i iseckajte na komadiće, stavite u vrećice i zatvorite ih uz pomoć vakuumskog aparata. Čuvajte u zamrzivaču.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa *Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stil.kurir.rs