Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAPRIKE ŠTO SU VAM OSTALE OD AJVARA ISKORISTITE DA NAPRAVITE DŽEM: Za manje od pola sata gotov je namaz za pamćenje

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Džem od paprika je odličan dodatak vašoj zimnici.

Džem od paprika Izvor: Printscreen/YT/ One day One recipe

Pravili ste džem od šljiva, jagoda, kajsija... A sada isprobajte i recept za džem od paprika. Bez obzira što vam deluje možda malo čudno, savetujemo vam da probate jer će vam se dopasti. Namažite na svež domaći hleb ili kifle, ali obavezno probajte i kada budete pravili palačinke ili neprevaziđene krofne

Ako ste pekli paprike za ajvar ili salatu od pečenih paprika, višak iskroistite da napravite neobičan džem odličnog ukusa. 

Sastojci:

  • 500 g crvene paprike
  • 2 kašike sirćeta
  • 2 suve paprike
  • 1 prstohvat soli
  • 200 g šećera 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Papriku isecite, pa stavite u šerpu. Dodajte sirće, suvu papriku (celu), so i šećer. Kuvajte na niskoj temperaturi nekih 25 minuta. Povremeno promešajte. Nakon tog vremena izvadite suve paprike. Štapnim mikserom ustinite smesu, možete skroz glatku da napravite ili da ostavite deliće paprike. Kuvajte još nekih 15 minuta da se malo zgusne smesa. Sipajte u sterilisane tegle. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti