Pravili ste džem od šljiva, jagoda, kajsija... A sada isprobajte i recept za džem od paprika. Bez obzira što vam deluje možda malo čudno, savetujemo vam da probate jer će vam se dopasti. Namažite na svež domaći hleb ili kifle, ali obavezno probajte i kada budete pravili palačinke ili neprevaziđene krofne

Ako ste pekli paprike za ajvar ili salatu od pečenih paprika, višak iskroistite da napravite neobičan džem odličnog ukusa. 

Sastojci:

  • 500 g crvene paprike
  • 2 kašike sirćeta
  • 2 suve paprike
  • 1 prstohvat soli
  • 200 g šećera 

Priprema:

Papriku isecite, pa stavite u šerpu. Dodajte sirće, suvu papriku (celu), so i šećer. Kuvajte na niskoj temperaturi nekih 25 minuta. Povremeno promešajte. Nakon tog vremena izvadite suve paprike. Štapnim mikserom ustinite smesu, možete skroz glatku da napravite ili da ostavite deliće paprike. Kuvajte još nekih 15 minuta da se malo zgusne smesa. Sipajte u sterilisane tegle.