Pravili ste džem od šljiva, jagoda, kajsija... A sada isprobajte i recept za džem od paprika. Bez obzira što vam deluje možda malo čudno, savetujemo vam da probate jer će vam se dopasti. Namažite na svež domaći hleb ili kifle, ali obavezno probajte i kada budete pravili palačinke ili neprevaziđene krofne.
Ako ste pekli paprike za ajvar ili salatu od pečenih paprika, višak iskroistite da napravite neobičan džem odličnog ukusa.
Sastojci:
- 500 g crvene paprike
- 2 kašike sirćeta
- 2 suve paprike
- 1 prstohvat soli
- 200 g šećera
Priprema:
Papriku isecite, pa stavite u šerpu. Dodajte sirće, suvu papriku (celu), so i šećer. Kuvajte na niskoj temperaturi nekih 25 minuta. Povremeno promešajte. Nakon tog vremena izvadite suve paprike. Štapnim mikserom ustinite smesu, možete skroz glatku da napravite ili da ostavite deliće paprike. Kuvajte još nekih 15 minuta da se malo zgusne smesa. Sipajte u sterilisane tegle.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus