Bilo da ga mažete na hleb ili ga koristite za palačinke i druge poslastice ovaj džem ćete uvek rado koristiti.
Sastojci:
- 10kg šljiva
- 1kg šećera
- (od ove količine ispadne 7-8 tegli džema)
Priprema:
- Operite šljive i povadite koštice, ali da ostanu cele.
- Stavite u dublju šerpu i pospite šećerom.
- Ostavite preko noći.
- Sutradan pecite u rerni na 200 stepeni dok ne proključa pa smanijte na 160 stepeni.
- Džem je gotov kad kašikom zagrebete džem, a vidite dno šerpe.
- Gotov džem sipate u vrele tegle, koje ste prethodno sterilisali i zagrejali u rerni.
- Zatim, stavite ponovo džem sa teglama u rernu da se uhvati korica. Tegle zatvorite i okrenite ih naopako da se uhvati vakum u poklopcima.
- Kad se ohladi odložite džem u ostavu ili špajz.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem