Bilo da ga mažete na hleb ili ga koristite za palačinke i druge poslastice ovaj džem ćete uvek rado koristiti.

Sastojci:

  • 10kg šljiva
  • 1kg šećera
  • (od ove količine ispadne 7-8 tegli džema)

Priprema:

  1. Operite šljive i povadite koštice, ali da ostanu cele.
  2. Stavite u dublju šerpu i pospite šećerom.
  3. Ostavite preko noći.
  4. Sutradan pecite u rerni na 200 stepeni dok ne proključa pa smanijte na 160 stepeni.
  5. Džem je gotov kad kašikom zagrebete džem, a vidite dno šerpe.
  6. Gotov džem sipate u vrele tegle, koje ste prethodno sterilisali i zagrejali u rerni.
  7. Zatim, stavite ponovo džem sa teglama u rernu da se uhvati korica. Tegle zatvorite i okrenite ih naopako da se uhvati vakum u poklopcima.
  8. Kad se ohladi odložite džem u ostavu ili špajz.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs